Vuonna 2010: Miten vietät vappua?

0
Otto Nieminen

Somero-lehti 30.4.2010

Teksti ja kuvat Salli Lehtinen

– Vapunaattona olen kotona sohvalla ja katselen leffaa. Siemailen simaa, munkkeja ja mamman tekemiä tippaleipiä. Vappu on tärkeä, että ihmiset saavat juhlia. Se muistuttaa kevään tulosta, sanoo yläkoulun seitsemäsluokkalainen Otto Nieminen , joka valmistautuu perjantaina seuraavan päivän pikajuoksutreeneihin.

Mia Nokka sekä Akseli ja Arttu Hakamäki

– Vappu menee lasten kanssa harrastellessa. Ilmapalloja pitää olla ja vappuhatut täytyy hankkia. Todennäköisesti menemme veljen perheen luo vapun viettoon. Heillä on samanikäiset pojat. Simaa juodaan ja munkkeja syödään, muusta vappumenusta en tiedä. Mies on vappuna töissä. Ennen perhettä vappu tarkoitti bilettämistä ja kuohuviinipullojen poksauttelua kavereiden kanssa, kertoo Miia Nokka , joka oli kävelyllä poikiensa Akseli (vas.) ja Arttu Hakamäen kanssa.

Laura Kekäle

– Mitäpä muuta kuin mennään miehen kanssa mökille laittamaan paikkoja kesäkuntoon. Paistan kotona munkit, joita syömme siman ja kahvin kanssa. Nakkeja ja perunasalaattia tulee varmaan myös syödyksi. Marssi kuului vappuuni, kun olin Helsingissä ammattiosaston toiminnassa. Oli siinä muutakin ohjelmaa. Nyt eläkkeellä en enää marssille lähde, Laura Kekäle kertoo vapunvietostaan.

Henri Suominen

– Vappu ei ole minulle erikoisen tärkeä juhlapäivä. Kevään merkkinä se on hyvä. En tiedä vielä vappuohjelmastani. Varmaan jotain kekkereitä järjestyy, salolainen Henri Suominen tuumaa.