Vuosi 1990: Postipankki lisää pankkipalveluja

0
Kansanedustaja Sauli Niinistö katkaisemassa nauhaa, jota pitelevät pankkipostin paikalliset asiantuntijat Tuula Salonen (vas.) ja Pirkko Haavisto. Niinistön takana aluekonttorijohtaja Arto Saarinen ja oik. aluejohtaja Matti Asunta.

Somero-lehti 20.3.1990

Someron postikonttori muuttui maanantaina pankkipostiksi, mikä merkitsee pankkipalvelujen lisääntymistä yksityishenkilöiden osalta. Kansanedustaja Sauli Niinistö katkaisi sinivalkoisen nauhan uudistuksen merkiksi ja pankkipostin ensimmäinen asiakas Annikki Toivanen sai kukkakimpun.

Postin palvelujen lisäksi Someron postissa saa laina-, sijoitus- ja notariaattipalveluja. Lainapäätökset tehdään Somerolla eikä lähimmässä aluekonttorissa Salossa, kuten tähän saakka.

Turun ja Porin läänin alueelle on tähän mennessä perustettu pankkiposti ainoastaan Paraisille ja Somero on toinen kohde.

Kolmas perustetaan kuukauden kuluttua Huittisiin ja yhtenä potentiaalisena kohteena, jonka osalta ei ole vielä päätöstä, pidetään Perniötä. Kaikkiaan läänin alueelle perustetaan parikymmentä pankkipostia.

Pankkipalveluiden laajentamisella pyritään siihen, että somerolaiset saavat Postipankin yksityishenkilösektorin täydelliset palvelut omalta paikkakunnalta joustavasti ja nopeasti.