Varsinais-Suomen Kulttuurirahasto myönsi 9 000 euron apurahan Kaija Aarikan taiteilijaelämää käsittelevän näyttelyn toteuttamiseen.

– Olemme tosi onnellisia, ja myös yllättyneitä, että saimme näin mahtavan tuen. Summa auttaa näyttelyn toteuttamisessa, kertoo kulttuurituottaja Liisa Mattila Someron Kulttuurin puolesta, joka tukea haki ja sai. Tukea näyttelylle on antanut myös Someron Säästöpankki parilla tuhannella.

Jurvalasta Linnunradalle – Kaija Aarikan taiteilijaelämää -näyttely pannaan pystyyn Kivimakasiiniin Kiiruun puistoon. Se kertoo Somerolta lähtöisin olevan taiteilijan ja yrittäjän, Kaija Aarikan (1929–2014) elämästä, matkasta Someron Jurvalasta maailmankuuluksi muotoilijaksi. Tytölle kehkeytyi ideoiden aarreaitta maatalossa töitä tehdessä ja luonnossa liikkuessa.

Innostus kauniisiin esineisiin ja vaatteisiin näkyy näyttelyssä. Esillä on henkilökohtaisia esineitä, pukuja, kenkiä ja asusteita, luonnoksia, vanhoja lehtijuttuja sekä videoita ja Aarikka-tuotteita. Henkilökuvaa tuodaan esille myös tarinoiden kautta.

Näyttelyä ovat rakentamassa Kaija Aarikan tyttäret Pauliina Aarikka ja Sarianna Partanen yhteistyössä Someron Kulttuurin kanssa.

Näyttely avautuu kesäkuun viimeisellä viikolla 25.6. ja on avoinna 15.8. saakka. Näyttelypäiviä on keskiviikosta sunnuntaihin.

– Alun pitäen meidän piti järjestää avajaiset kaiken kansan juhlana Kiiruun puistossa, mutta ne saattanevat jäädä. Pidämme ehkä pienet kutsuvierasavajaiset, pohtii Mattila.

Tuella palkataan myös valvojatyöntekijät näyttelylle.

Kivimakasiiniin päästettäneen kerralla 20 näyttelyvierasta.

– Saa nähdä, miten ihmiset tulevat tällaisena korona-aikana paikalle. Nyt on niin vaikea arvioida, mitä on edessä, miettii kulttuurituottaja.