Esan heittäjätytöille punttioppia EM-mitalistilta

0
Anni Vuohijoki näyttää kädestä pitäen Johanna Witkalle jalkakyykyn oikeaa jalkakulmaa. Taustalla seuraavat Marika Virtanen ja Silja Kosonen sekä valmentajat Kari ja Jani Pihkanen.

Joukko Someron Esan heittäjätyttöjä sekä valmentajia sai omaan harjoitussaliinsa oppaaksi voimanoston ja painonnoston EM-mitalisti Anni Vuohijoen.

Tarkoituksena oli saada teknistä ohjausta levytangolla tehtävään voimaharjoitteluun sekä myös kokeneen urheilijan vinkkejä harjoittelun nivoutumiseen opiskelun ja siviilielämän haasteissa.

Paikalle päässeiden viiden urheilijan ja kolmen valmentajan mielestä päivä täytti kaikki odotukset.

Vuohijoki korosti, että voimaharjoittelussa oikea tekniikka on pääasia ja sitä on harjoiteltava aluksi kevyillä painoilla. Kun tekniikka on hallussa, voidaan vähitellen nostaa tehoja.

Moukarinheittäjät eivät ole painonnostajia, joten harjoittelussa nopeus ja liikesarjat korostuvat tärkeämpinä kuin yhden suorituksen maksimipainot. Heittäjät tekevät levytangolla tempausta, rinnalle vetoja, työntöjä sekä jalkakyykkyjä.

– Saatiin Annilta paljon pieniä vinkkejä painonnostotekniikan parantamiseksi. Lisäksi hän neuvoi jokaiselle yksilöllisesti sopivia harjoitteita tekniikan tai liikkuvuuden parantamiseksi. Oli myös kiva kuulla tarinoita Vuohijoen uran varrelta sekä urheilun ja opintojen yhdistämisestä, kertoi Johanna Witka.

Anni Vuohijoki on ammattimaisen uransa aikana opiskellut tiiviisti, tehnyt samalla muutakin työtä sekä kokenut myös vastoinkäymisiä vammojen ja väsymyksen muodossa. Urheilijana ja lääketieteen opiskelijana hän jos kuka osasi kertoa nuoremmilleen, miten kehoa pitää vahvistaa hoitaen ja huoltaen, välttää virheitä sekä asennoitua elämään kokonaisvaltaisesti oikein kaikki tekemiset aikatauluttaen.

– Kokemuksena tämä oli erittäin positiivinen, joten jatkoa on jo suunnitteilla syksymmälle, iloitsi Johanna Witka kaikkien osallistujien puolesta.

Moukarinheittäjät avaavat pitkän harjoituskauden jälkeen lopulta myös kilpailukautensa lauantaina kesäkuun 6. päivänä Somerolla.

Anni Vuohijoki

– syntynyt 24.5.1988 Nakkila
– diplomi-insinööri, kuntosaliyrittäjä, lääketieteen opiskelija, ammattiurheilija
– Suomen paras painonnostaja 2017, 2018 ja 2019
– painonnoston EM-pronssia yhteistuloksessa ja työnnössä 63 kilon sarjassa v. 2018, olympiakisojen 10. yhteistuloksessa v. 2016
– Suomen ennätykset 63 kilon sarjassa tempaus 91 kg, työntö 112 kg ja yhteistulos 203 kg
– tähtää keväältä syksyyn siirrettyihin painonnoston EM-kisoihin Moskovaan sekä Tokion olympiakisoihin kesällä 2021
– aikaisemmin kilpaili voimanostossa, jossa nuorten EM-kultaa v. 2010 ja aikuisten EM-kultaa v. 2011 tyttösarjoissa harrasti monipuolisesti yleisurheilua