Etäopiskelu raastoi välillä hermoja!

0
Mico Hakala rakensi etäkoulun aikana laavun makkaranpaistajineen.

Oli mukavaa saada uutta kokemusta opiskeluun. Kotona opiskelu tuntui aluksi hankalalta, mutta kun otti tietyn rytmin arkeen, alkoi homma sujua. Piti muistaa pitää arjessa rytmi, ei saanut jäädä sängyn pohjalle makaamaan, vaikka ei olisikaan ollut pakollinen tunnilla olo.Hankalan tilanteen myötä oli mukava nähdä, miten kotoakin saa apua, kun vain pyytää. Tietysti opettajille sai laittaa myös viestiä. Kun apua pyysi, vastaus tuli nopeasti.Ikävää oli, kun ei päässyt näkemään muita ihmisiä, mutta onneksi kavereiden kanssa pystyi viestittelemään ja puhumaan videopuheluita.On kurjaa nähdä, kuinka isovanhemmat eivät pääse liikkumaan julkisilla paikoilla, kuten istuskelemaan päivisin kahviloiden terasseille auringonpaisteeseen ja juttelemaan ihmisten kanssa. Kun heille soittaa, juttua riittää, kuulumisista kysellään.Nyt meidän pitää vain totella valtion suosituksia. Tärkein on käsien pesu!

Serafiina Simola

Ohessa Oinasjärven koululaisten

etäopetuksen aikana tekemiä töitä: