Frisbeegolfradan rakentamisen yhteydessä kunnostetaan kuntorataa

0
Suunnitelmassa frisbeegolfrata asettuu Rankkulan kuntoradan maastoon.

Uuden frisbeegolfradan alustavat suunnitelmat ovat nähtävillä. 18-väyläinen rata polveilee pururadan tuntumassa Rankkulassa. Frisbeegolfradan on suunnitellut Spin 18 Oy DiscGolfPark.

Tekninen lautakunta hyväksyi alustavan suunnitelman ja asetti sen nähtäville 11. kesäkuuta saakka. Sitä voi tutkailla kaupungintalon ilmoitustaululla ja pääovien viereisessä ikkunassa sekä kaupungin Internetsivuilla kuulutusosiossa.

Radan kustannukset ovat noin 20 000 euroa. Suunnittelun osuus on 2 000 euroa ja toteutus 12 000 euroa. Noin 2 000 euron kustannukset tulevat heittoalustojen puutavarasta, koreista, väyläopasteista ja opastaulun betonijaloista. Lisäksi näiden asennustyöt miehineen ja koneineen maksavat arviolta 4 000 euroa.

Varat katetaan julkisen käyttöomaisuuden investointiohjelman 2020 `kevyen liikenteen väylät´ -kohdalta.

Lautakunnan jäsen Riitta Lehtinen esitti, että koska hankkeen takia alueella tulee olemaan maarakennuskalustoa touhuamassa, niin samalla kunnostettaisiin myös pururataa. Hän esitti tähän 15 000 euron lisämäärärahaa. Lautakunta kannatti ehdotusta yksimielisesti.

Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle yhteensä 35 000 euron lisämäärärahan myöntämistä pururadan kunnostukselle ja frisbeegolfhankkeelle.