Haamumökkeilyä Somerolla

0
Kuvassa Hirsjärvi (kuva Manu Kärki)

Tahtomatta olen saanut leiman niskaani, olenhan mökkeilevä helsinkiläinen. En minä, tai kukaan muukaan, tilannut tätä koronavihulaista.
Mutta niin vain kävi, että tämä on aiheuttanut vastakkainasettelua, halusi sitä tai ei.
Olemme mökkeilleet Somerolla yli 25 vuotta. Mökki on henkireikä, jossa sielu lepää, ja saa ajatukset nollattua.
On ollut aina kunnia-asia keskittää kaikki mökkeilyyn liittyvät ostokset Somerolle. Olipa kyse ruohonleikkurin hankinnasta, ruokaostoksista, auton tankkaamisesta tai mistä vaan. Somerolta on myös aina hankittu ammattiapua, kun mökillä on pitänyt nikkaroida jotakin vaativampaa.
Olemme onnekkaita, että pystymme tekemään työmme etänä, jopa aika helposti.
Helsingissä olemme välttäneet kaikkia tarpeettomia kontakteja. Joku on todennut meidän olevan jopa ”ylivarovaisia”, kun ruuat tilataan kotiin ja kaikkia vältellään. Mutta minkäs teet, teemme kaiken tarvittavan ja ylikin, sairastumisen tai muiden tartuttamisen välttämiseksi.
Nyt olemme sitten mökkeilleet Somerolla kymmenen vuorokautta. Ruuat toimme Helsingistä, siellä on auto tankattu täyteen ja mökkitarpeita tilattu netistä. Tämä on tuntunut oudolta, mutta emme halua olla riskitekijöitä Someron raitilla tai tulla leimatuksi.
Omaan sairaanhoitopiiriin ajamme alle tunnissa, mikäli toinen sairastuisi. Mutta onko tämä se uusi normaali?
Olemmeko haamuina täällä omalla mökillä käymättä kertaakaan asioilla Somerolla? Toivottavasti ei.
Hirsjärven laineet toki tuntuvat yhtä rauhoittavilta kuin ennenkin, ja puusauna lämpiää entiseen malliin.
Mutta ennen paluuta kylille, haluamme tuntea olevamme taas tervetulleita Someron kauppoihin.
On paradoksaalista, että tänä kesänä tulemme mökkeilemään täällä enemmän kuin ikinä muiden matkojen ja konserttien peruunnuttua.
Näiden kymmenen päivän aikana emme ole tavanneet yhtäkään paikallista, siis ihan tiedoksi. Joten kaikki voivat olla ihan huoletta. Mutta miten käy kesän suhteen, jatkammeko haamumökkeilyä? – se jää nähtäväksi. Yhdessä ja sovussa tämä korona taltutetaan välttäen turhia riskejä.

Mökkiläiset Helsingistä