Kaksikko ompeli parissa viikossa 500 kasvomaskia

0
Riitta Saneri Kangaskauppa Ompelimo Riitasta sanoo, että vihreän värinen maski on ollut suosittu Someron rajojen ulkopuolella. Somerolaiset ovat hankkineet enemmän harmaita versioita.

Kangaskauppa Ompelimo Riitan yrittäjäkaksikko Riitta Saneri ja Nina Seppänen hämmästyi, miten paljon heiltä on tilattu kankaisia kasvomaskeja.

– Kyllä me niitä poljettiin niin paljon kuin koneesta lähti. Kiirastorstaina ilmoitimme niistä verkkokaupassamme. Ajattelimme, että valmistajia on tarjolla niin monia, ettei tilauksia varmaan tule meille paljon, kertoo Nina Seppänen.

Toisin kävi. Parin viikon aikana tilauksia vastaanotettiin pitkin Etelä-Suomea yksityisiltä ja yrittäjiltäkin. Saneri ja Seppänen ompelivat kangasmaskeja noin 500 kappaletta.

– Nyt tilanne on rauhoittunut. Teemme niitä sitä mukaa, kun tilauksia tulee; emme varastoon.

Yksi syy myyntihuippuun oli Terveyden ja hyvinvointilaitoksen pääjohtaja Markku Tervahaudan twiitti, jossa hän suositteli kangasmaskien käyttöä kauppareissuilla.

Maski on valmistettu 100-prosenttisesta puuvillasta ja siinä on kuminauhakiinnitys. Kangas on pesty ja kutistettu ennen osien leikkaamista.

Kasvomaski tulee pestä joka käytön jälkeen 90 asteen lämpötilassa.

Tekijäkaksikko muistuttaa, ettei se ole steriili tuote, ei ammattikäyttöön eikä koronasuojus, vaan kasvomaski. Se estää pärskimästä muita päin. Käyttäjä saa pidettyä kanssakulkijat suojaetäisyydellä.

– Halusimme käyttää värikkäitä kankaita, jotta saadaan pirteyttä ankeaan aikaan. Niitä on omenan/oliivin vihreitä, turkooseja, pinkkejä, mutta myös vaalean ja tumman harmaita.

Somerolaiset ovat hankkineet pääasiassa vaalean harmaita ja muualla asuvat värikkäämpiä versioita.

Idea maskiin tuli Nina Seppäsen ja Riitta Sanerin lähipiiristä. Kaksikko suunnitteli pari tuotteen prototyyppiä, joissa tärkeää oli käyttövarmuus, toimivuus ja istuvuus. Tuotekehittelyn tuloksen tuli olla hyvä käyttää ja kestää pesua.

– Ajattelimme, että pannaanpas ne verkkokauppaan myytäväksi.

He ovat tyytyväisiä ratkaisuun, sillä maskikaupasta on ollut iso lohtu kivijalkaliikkeen myyntiin.