Katusoittoa Unto Monosen sävelin

0
Unto Mononen

Someron Kulttuuri järjestää katusoittotempauksen Unto Monosen sävelin säveltäjän 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Mukana ovat Kimmo Lindegren, Pekka Leppälä, Kimmo Hovila, Pertti Riikonen, Kaija Nummenpää ja Kari Santakangas sekä Metka Kööri .

Kimmo Hovila (kuva Kari Eerikäinen)

Kesäkuun 6. päivä kuultavan musisoinnin esityspaikat ovat Joensuuntie suihkulähteen vieressä, Kiiruun puisto sekä ja S-marketin ja K-supermarketin pihat.
Musiikkihetkiä pidetään tunnin välein. Ensimmäinen on suihkulähteellä ennen puolta päivää ja siinä esiintyvät Kimmo Hovila, Pekka Leppälä ja Pertti Riikonen.

Katusoitossa esiintyvät muun muassa Kimmo Lindegren (vas.) ja Pekka Leppälä (oik.) sekä Metka Kööri, jota kuvassa edustaa Minna Filppu.

Puolilta päivin Metka Kööri järjestää Kiiruun puistossa yhteislauluhetken. Siitä tunnin päästä Kimmo Lindegren kajauttaa S-marketilla ja hänen jälkeensä tunnin päästä Kaija Nummenpää sekä Kari Santakangas K-supermarketin edustalla.– Tarkoitus on saada ihmiset kävelylle vaikka kaikkiin hetkiin, ulos neljän seinän sisältä. Uskomme musiikin tuovan piristystä erityisesti tänä ankeana keväänä. Ja paljon on tullut viestejä, että ihmiset kaipaavat elävää musiikkia, sanoo kulttuurituottaja Liisa Mattila .

Torstaina 11.6. Kiiruun puistossa vierailee FlouTilan Pihasirkus .
– Esityksessä nähdään huikeita sirkustemppuja, fyysistä teatteria ja looppimusiikkia, kertoo Liisa Mattila.
FlouTilan esiintyjät ovat näyttelijä Aliisa Salo ja sirkustaiteilija Pekka Laamanen .
Pienellä asuntoautolla matkaa taittavan sirkuksen esitys kestää noin 30 minuuttia ja sopii koko perheelle. Somerolla pidetään kaksi esitystä.
– Toivomme, että yleisö sijoittuu pihalle laajasti huolehtien turvaväleistä, Mattila muistuttaa.
Juhannuksen jälkeen perjantaina 26.6. Kiiruun puiston valloittaa musiikkiteatteriduo Mimi ja Kuku Suvikarkelo -esityksellään.
– He tempaavat sekä lapset että vanhemmat mukaan laulamaan ja tanssimaan, Mattila lupaa.
– Sunnuntaina 28.6. lähdemme puolilta päivin kulttuurikävelylle Someron kirkolle ja Pitäjänmakasiineille Marika Haapalan opastuksella.
– Kaikissa ulkotapahtumissamme pyrimme siihen, että turvavälit ovat mahdollisia. Lisäksi hankimme käsidesiä ja huolehdimme esimerkiksi Kiiruun talon vessojen siisteydestä.
– Heinäkuussa vedämme henkeä, paitsi Aarikka-näyttely on auki Kivimakasiinissa.
– Elokuussa, mikäli koronatilanne sallii, järjestämme Pienen laulujuhlan. Ohjelmaan tulee kyllä joitakin muutoksia. Palvelutaloihin emme pääse järjestämään yhteislauluhetkiä ja kuorovestivaali on ilmeisesti peruttava. Kuorot eivät ole pystyneet harjoittelemaan ja niiden toiminta on edelleen hankalaa elokuussa, Mattila kertoo Someron Kulttuurin kesäohjelmista.