Kirjaston ovet aukeavat tänään

0
- Tervetuloa jälleen lainaamaan kirjoja. Asiakkaille avoinna on vain aula lainaamista ja palauttamista varten. Muistetaan turvavälit, toivottaa kirjastonjohtaja Laura Tyysteri.

Hallitus linjasi alkuviikosta, että kirjastot voivat aloittaa aineiston uloslainauksen. Somerolla lainaamaan pääsee jo tänään perjantaina. Ovet ovat avoinna maanantaista perjantaihin kello 11–19. Lauantaisin kirjasto on kiinni.

Kirjastonjohtaja Laura Tyysteri kehottaa malttiin, etteivät kaikki tulisi yhtä aikaa. Hän luettelee, että ruuhkia tulee välttää, tiloihin ei saa jäädä oleskelemaan, turvavälit tulee muistaa ja pitää varautua, että joutuu odottamaan ulkona.

– Käytössä on vain aula. Kirjahyllyjen väliin ei pääse itse etsimään ja valitsemaan kirjoja. Toivomme, että varaukset tehdään etukäteen verkossa, sähköpostitse tai soittamalla, opastaa kirjastonjohtaja.

Hän lupaa, että kahden tunnin päästä varauksesta laina on valmis noudettavaksi. Tiskilläkin voi toiveita heittää, mutta silloin pitää varautua pitempään odotukseen.

Tyysteri neuvoo riskiryhmäläisten laittamaan jonkun muun asialle.

– Tai soita kun olet kirjastolla, niin tuomme lainat autoon.

Someron kirjasto yritti käynnistää uudelleen laajennetun kotipalvelun riskiryhmäläisille, mutta sille tuli Aluehallintovirastolta edelleen jyrkkä ei.

Torstaina tiskille asennettiin pleksi, laitettiin turvaväleistä ilmoittavat tarrat lattiaan ja jatkettiin ennakkoon varattujen kirjojen kasaamista asiakkaille.

Palautusluukku on avattu. Aulassa on palautuslaatikot, jonne asiakkaat voivat lainansa laittaa. Kirjaston henkilökunta käsittelee aineistot.

– Ei pidä huolestua eräpäivien umpeutumisesta. Lainoja on uusittu automaattisesti.

Kirjastosta voi hakea kirja- ja muita lainoja. Lehtien luku sekä tieto- ja kopiokoneilla käynti eivät vielä tässä vaiheessa kuulu palveluihin. Vessa ei ole käytössä. Ryhmät eivät vielä ala.

Kirjastoauto lähtee liikkeelle kesäkuun alussa. Silloin pääkirjaston tilatkin tullevat olemaan avoinna laajemmin.