Kokoontumiskieltoa noudatettiin vappuna hyvin, mutta muutamia kotihälyytyksiä poliisi sai

0

Lounais-Suomessa vappu sujui poliisin näkökulmasta rauhallisesti. Sateinen ja kolea sää vaikutti varmasti osaltaan siihen, että kadut, puistot ja jokirannat olivat pääsääntöisesti tyhjiä koko alueella. Vain muutamiin nuorten kokoontumisiin puututtiin vapun aikana, mutta näissäkin neuvot ja kehotukset riittivät.

Kotihälytysten määrässä oli lievää kasvua aikaisempiin vuosiin verrattuna koko vapun ajalta. Osasyynä on varmasti se, että ihmisiä kannustettiin pysymään kotona. Varsinais-Suomessa kotihälytyksiä oli 33, joista 13 liittyi meteliin, 10 häiritsevään henkilöön ja 10 perheväkivaltaan.

Poliisin tietoon ei tullut vapun aikana autojen tai mopojen kokoontumisajoja Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella.

Poliisi oli varautunut vappuun hyvin resurssein, joten tehtävät hoituivat mallikkaasti. Jos tätä vappua verrataan aikaisempiin vappuihin, niin näkymä oli todella poikkeuksellinen autioiden katujen ja puistojen takia. Viranomaisten suosituksia kokoontumisrajoituksista noudatettiin hienosti. Poliisin havaitsemat kokoontumiset olivat yksittäisiä ja niihin puututtiin neuvoin ja kehotuksin. Poliisi jatkaa edelleen valvontaa kokoontumisrajoitusten ja ravitsemisliikkeitä koskevien rajoitusten noudattamisessa.