Kolikkojen talletusautomaatit takaisin

0
Kuva Jari Laurikko/TS

Muutamien viime vuosien aikana lähes kaikista pankeista on poistunut kolikkojentalletusautomaatit, ja se on todella kurjaa.
Nykyäänkin kyllä on talletusautomaatteja, mutta ne ovat pankin ulkopuolella, ja niitä voi käyttää vain, jos on pankkikortti. Esimerkiksi Visa-Electron -kortin voi saada aikaisintaan 10-vuotiaana.
Nykyään kolikot viedään pankin kassalle rahantalletuspusseissa, ja ne lähetetään siitä eteenpäin, ja näkyvät tilillä vasta noin 1-2 viikon kuluessa pankkikäynnistä.
Mielestäni kolikkojentalletusautomaatit olisi kiva saada takaisin, koska ne, joilla ei vielä ole pankkikorttia, kuten pienet lapset, innostuisivat keräämään rahaa säästöpossuun, ja näkisivät myös itse, miten rahan talletus tilille oikeasti tapahtuu. Myös käytännössä tämä olisi helpompaa ja nopeampaa. Rahat näkyisivät tilillä heti talletuksen jälkeen.
Näin toimimalla pienten lasten olisi helpompi ymmärtää säästämisen idea ja he jaksaisivat keskittyä pitkäjänteisesti säästämään.
Yhtenä vaihtoehtona nämä talletusautomaatit voisivat pankin sijasta olla vaikkapa kauppojen yhteydessä, jos aiemmin toimivaksi havaittua palvelua haluttaisiin edelleen jatkaa ja samalla kehittää palvelua nykyaikaisemmaksi. Löytyyhän tällä hetkellä kauppojen yhteydestä jo nostoautomaattejakin, joten nämä talletusautomaatit olisivat myöskin hyvä lisä.

Miisa Mikkola