Koronaviruksen vaikutus yläkoululaisen arkeen

0
Kuva Marttiina Sairanen/TS

Koululaiset ovat olleet nyt etäopetuksessa jo yli kuukauden. Olen iloisesti yllättynyt siitä, miten hyvin kaikki on ainakin minulla sujunut. Itse olen kahdeksannella luokalla ja olen hyvin iloinen siitä, että yläkoululaisilla on mahdollisuus käyttää koulun tietokoneita etäopetuksen ajan. Monille ne ovat tarpeen, jos ei esimerkiksi omista tietokonetta, tai ei muuten ole mahdollista sellaista käyttää.
Olen myös tyytyväinen siihen, että mekin, jotka asumme kaukana koululta, saamme kunnolliset yöunet, kun ei tarvitse herätä aikaisin odottamaan bussia.
Minulle ainakin on nyt jäänyt enemmän aikaa ulkoilla ja tehdä mitä itse haluaa, mikä johtuu osin siitä, että enää ei tarvitse kuluttaa aikaa bussissa istumiseen.
Mielestäni oppilaiden tiedottaminen on sujunut oikein hyvin, mutta eri opettajilla on omat tapansa, mikä on ihan hyvä asia.
Se on kyllä hieman ihmeellistä, että me saamme 40 euroa ruokaan koko loppukevääksi, kun esimerkiksi Lohjan ammattikoululaiset saavat kahden viikon välein melko isot määrät ruokaa.
Ymmärrän kyllä, että ruoka maksaa koululle vain sen verran, mutta on se silti hieman outoa, että lähes täysikäiset saavat enemmän ruokaa kuin me, jotka olemme vielä kasvavassa iässä.
Pysykää turvassa ja peskää kätenne.

Yläkoululainen etäopiskelija