Kunto nousuun jo rappusia rakentaessa

0
Päivi Älli, Elina Riikonen ja Silja Kaija tuulisella rinteellä. Portaiden alle tuli kuitukangas, joka estää ruohon kasvamisen askelmiin.​

Somero Sydämessä -yhdistys alkoi kuntoporrastalkoot Havuharjulla lauantaina. Ahkera huipputiimi paiski töitä liki kellon ympäri myös sunnuntaina äitienpäivänä. Maanantaiksi jäi jäljelle muutaman tunnin rykäisy.

– Sen verran jyrkkä mäki on, että parissa tunnissa jalat olivat hapoilla. Loppupäivä meni sitkeydellä. Ensin kannettiin ylhäältä alas ja lopussa hieman toisinkin päin, kovakuntoinen Elina Riikonen mainitsee.

– Kaikkihan tähän olisi halunneet osallistua, mutta liikaa ei voi olla kerralla kääntämässä ja vääntämässä tavaraa paikoilleen. Kaikki osallistuivat rutistukseen talkoilla.

Kimmo Norrby kiinnitti vappuna porraskiilat reisipuihin RP-Elementissä. Muuten rinteessä olisi mennyt kaksi viikkoa. Kai Aaltonen ajoi painekyllästetyt puut K-Raudasta Jouni Ruposen firmaan ja seuraavaksi mäen päälle. Timo Ahtaanluoman Somer-seri teki mainoskyltin, ja työnjohtajana toimi Juha Välikankaan rakennusfirma. Someron Liikunta kustansi tarpeet. Koskelainen JLA-Tec koostaa kaikesta ahkeroinnista videon.

– Teltta oli pystyssä, josta Somero Sydämessä hoiti Jussin Baarin ja Mahat Pinkeiksi -keittiön tekemät tarjoilut. Lauantaina myöhään päästiin jo ruuvailemaan askelmia. 3 150 ruuvia kului jo lauantaina ja parikin konetta päästi savut ulos.

Kuntoportaille ei tule talvikunnossapitoa ja jokainen liikkuu niissä omalla vastuulla. Toivon mukaan mahdollisimman ahkerasti. Valmista on tällä viikolla.