Kylvön siunauksen sää oli tuulinen ja kolea

0
Eelis Heikkilä viskeli jyvät siunauksen aikana vakasta peltoon.

Kärilässä sijaitsevan Anu Lankisen ja Hannu Heikkilän kotitilan hoito alkoi 1996. Kymmenisen vuotta perhe on viljellyt myös Saarentaan peltoja, jossa Someron seurakunta piti tämän vuoden kylvön siunauksen.
Osa tilan pelloista on edelleen nurmena, vaikka enää viime syksyn jälkeen nautakasvatusta ei ole ollut. Työ on viljanviljelyä: kauraa, ohraa ja vehnää. Kylvöt olivat siunauspäivänä viime torstaina puolessa välissä.
– Kylvöt ollaan hoidettu porukalla. Mies toimii koneiden ja juoksevien asioiden parissa ja vanhempi poikamme Eelis kylväen sekä apuna siellä missä tarvitaan. Nuorempi poikamme Lenni on äestänyt, ja minä sain äitienpäivälahjaksi kylvövuoron traktorin ratista, kertoili Anu Lankinen puheenvuorossaan.

Jaakko Knuutila, Olli Salomäenpää ja Anu Lankinen toimittivat siunauksen.

– Kylmien kelien takia kylvöt ovat tänä vuonna viime vuoteen verrattuna myöhemmässä. Silloin äitienpäivänä kaikki kylvöt olivat jo reerassa, Lankinen jatkoi.
Kirkkoherra Jaakko Knuutila totesi Jumalan sanan lupaavan, että niin kauan kuin maa pysyy, ei lakkaa kylvö eikä korjuu, ei vilu eikä helle, ei kesä eikä talvi, ei päivä eikä yö.
Knuutilan ja Lankisen lisäksi tilaisuudessa oli mukana kanttori Olli Salomäenpää . 14-vuotias Eelis Heikkilä viskeli siunauksen aikana jyvät vakasta peltoon.
Poikkeusolojen vuoksi paikalle ei ohjattu eikä tullut yleisöä.
Tilaisuutta pääsi suoraan seuraamaan live-striimin avulla Someron seurakunnan YouTube-kanavalta, jonne edelleenkin pääsee myös seurakunnan nettisivuilla olevan linkin kautta. Striimauksen tekniikkapuolesta vastasi Essi Torkkomäki-Ryhtä .

Tilaisuuden striimauksesta huolehti Essi Torkkomäki ”kenttäkalustolla”.