Leirintäalue on avoinna – tapahtumat peruttu

0
Hovimäen leirintäalueen isäntä Marko Rantala sanoo, että todennäköisesti ainakin puolet liikevaihdosta jää tänä kesänä saamatta. – Mutta positiivisin mielin katsotaan kohti kesää 2021.

Hovimäen leirintäalue on avoinna tänä kesänä, mutta…
– Kaikki tapahtumat on peruttu tai siirretty ensi kesään, kertoo leirintäalueen isäntä Marko Rantala .
– Ravintola avataan kesäkuussa, mutta käyttöön saa ottaa vain puolet sisäpaikoista (10), eikä saada järjestää esimerkiksi puffet-aamiaisia, joten isoja odotuksia ei sen suhteen ole. Tosin terassille kyllä mahtuu porukkaa, jos kelit suosivat.
– Liikevaihdostamme tulee puolet tapahtumista ja ravintolatoiminnasta. Eli kyllähän tämä vuosi on periaatteessa jo taputeltu. Mutta positiivisin mielin katsotaan ensi vuoteen, Rantala toteaa.
Hovimäen mökkivuokraus on hyvin tapahtumasidonnaista, ja tapahtumia on ollut kesäkaudella useita.
– Muutama hassu mökki- ja autopaikkavaraus on tällä hetkellä.
Hovimäessä on 15 kappaletta 2–6 hengen leirintämökkejä sekä noin 100 teltta- ja asuntovaunupaikkaa.
Uudenmaan rajan sulku vei jo maaliskuussa osan pääkaupunkiseudun kausipaikkalaisista. Toisaalta joitakin kausipaikkalaisia alueella on jo nyt.
– Eihän sitä tiedä, miten ihmiset alkavat liikkua 1.6. jälkeen. Uutisten mukaan nyt on asuntoautojen vuokrausbuumi, Rantala pohtii.
Kahvila-ravintola avataan kesäkuun alussa mukautetuin aukioloajoin.
– Viikonloppujen aukioloajat supistuivat jo hallituksen päätöksen myötä, kun on suljettava kello 23. Luultavasti kahvila on auki osin päivystystyyppisesti.
– Aika paljon on kiinni ihmisten luottamuksesta ja turvallisuudentunteesta. Leirintäalueilla on toisaalta jo valmiina lain vaatimat ”turvavälit” vaunu- ja telttapaikoissa. Lisäksi on tarkat ohjeistukset suihku- ja wc-tilojen käytöstä, käsidesit sekä kertakäyttöpyyhkeet. Eli tervetuloa vain leiriytymään, Rantala toivottaa.