Me hauraat ja haavoittuvat

0

Paikallislehti Somero 12.5. kolumni Me hauraat ja haavoittuvat, Johannes Koroma.

Teollisuuden ja työnantajien toimitusjohtaja, Uuden Suomen päätoimittaja, Iltalehden päätoimittaja, pääkonsuli (1943). Kirjoitti Somero-lehdessä kolumnin koronavirustilanteesta muun muassa näin:

”Pääministeri Sanna Marin ja hänen Charlien enkelinsä (ihaileeko vai halveksiiko kirjoittaja näitä punahuulia?) ovat johtaneet koronan vastaista kamppailua hyvin, kunnes vaikeudet ovat nyt tulleet vastaan. Sekoilua ja hölmöilyä on runsaasti”.

”Sanna Marinia on kehuttu selkokielisestä esiintymisestä. Silti oli halventavaa puhua ”kuppiloiden” sulkemisesta. En tiedä, mitä Marin tietää kuppiloista”.

Tätä Koroman sopii kysyä Jyrki Sukulalta tv-ohjelman juontajalta, mikä on kuppila.

Koromaa ärsyttää ministereiden leimaava puhe kaikista yli 70-vuotiaista erityistä suojaa tarvitsevina hauraina ja haavoittuvina vanhuksina.

”Nämä vireät harmaat pantterit ylläpitävät omalla rahallaan suuren osan palveluista ja kulttuuripalveluista. Kuulun tuohon joukkoon, mutta hauraaksi en itseäni tunne”.

Minäkin olen elänyt pula-ajan ja tiedän ne puutteet, mutta ne asiat eivät kuulu koronaviruksen aiheuttamaan poikkeusolojen käsittelyyn.

Olisin odottanut pääkonsulilta johdonmukaisempaa analyysiä koronaviruksen aiheuttamasta maailmanlaajuisesta pandemiasta.

Pentti Levonen

Raisio, vuosimallia -42