Mielipiteistä kiisteleminen

0
Kuva Lennart Holmberg/TS

Aivan varmasti jokainen on törmännyt tilanteeseen, jossa kiistellään mielipideasioista, esimerkiksi kuuluuko ananas pizzaan vai ei. Mutta minun mielestäni se on turhaa, koska mielipiteet ovat jokaisen omia ajatuksia ja näkemyksiä, eikä niissä ole väärää tai oikeaa vastausta.
En varmasti ole ainut, jonka mielestä on rasittavaa kuunnella toisten kinastelua, esimerkiksi joka vuosi samoista asioista, kuten vaikka kuuluuko laskiaispulliin hillo vai mantelimassa tai pitääkö autossa olla kitka- vai nastarenkaat.
Oikeasti ehkä olisi tärkeämpiäkin asioita, joista keskustella. Esimerkiksi pakolaiset tai ilmastonmuutos.
Mielipiteensä saa aina ilmaista, mutta eikö olisi parempi, jos tästä lähtien, kun toinen kertoo mielipiteensä, sitä kunnioitettaisiin eikä heti lähdettäisi perustelemaan, miten tai miksi toisen mielipide olisi väärä.

Saara Tasanko