Nettishow ja hyväntekeväisyystapahtuma päättäjäispäiväksi

0
Henrik Illikainen
Jaska Sevón

Joukko somerolaisia kulttuurinystäviä tempaisee talkoovoimin koulujen valmistujaispäiväksi nettishown.
– Teemme noin tunnin mittaisen shown, jossa esiintyy paikallisia muusikoita, koomikoita ja musiikkiteatterilaisia. Ohjelman on tarkoitus olla nopeatempoinen ja viihdyttävä, kertoo idean isä Jaska Sevón .
Reippaan meiningin lisäksi on tarkoitus kerätä varoja hyväntekeväisyyteen.
– Elämme nyt karuja aikoja ja kaiken tämän keskellä on kova halu tehdä hyvää, Sevón sanoo.
Porukalla on tarkoitus kerätä varoja nuorisolle suunnatun Saapas – tai Walkers -tyyppisen toiminnan aloittamiseen tai mahdollistamiseen Somerolla.
Walkers on Aseman Lapset ry:ssä kehitetty nuorisotyön muoto, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. Walkers-toiminnassa aikuiset kohtaavat nuoria hyvällä ja reilulla asenteella. Kohtaamispaikoissa voi viettää aikaa kaveriporukalla, yksin tai turvallisten aikuisten seurassa. Tarvittaessa nuorille tarjotaan syvällisempää tukea ja ohjausta elämäntilanteeseensa.
Palveluoperaatio Saapas vastaa nuorten välittömään fyysiseen, psyykkiseen tai sosiaaliseen avun tarpeeseen. Toimijoina ovat täysi-ikäiset, koulutetut vapaaehtoiset kansalaistiedoin ja -taidoin. Saappaan vapaaehtoiset kohtaavat nuoria heidän omilla ehdoillaan kaduilla, festareilla ja sosiaalisessa mediassa.
Mitään yleistä keräystä ei järjestetä, vaan talkoolaiset ottavat yhteyttä suoraan somerolaisyrityksiin.
– Mukaan lähtevät yritykset saavat tehdä lähetykseen 30 sekunnin videotervehdyksen, kertoo Sevón.
Varat nuorten hyväksi kohdennetaan Someron kaupungin tai Someron Kulttuurin kautta, sillä mukana talkooporukassa on myös kulttuurituottaja Liisa Mattila .
Nettishow on sijoitettu päättäjäispäivän iltaan, koska nuoret eivät tänä vuonna pääse juhlimaan koulun päättymistä.

Vaihteelta kuullaan keikoilta tuttua musaa.

Shown musiikkivastaava on Kari Luoto , joten kuullaan kappaleita myös hänen edustamaltaan yhtyeeltä Vaihde . Mukana on Manu Lehtimäen ja Janita Hamppulan duo Salahuoneen lapset sekä Henrik Illikainen .

Salahuoneen lapset

– Vaihteelta kuullaan perussettiä omasta ohjelmistosta, eli omaa ja lainattua musiikkia. Illikainen on mukana Tiisun biisillä ja Salahuoneen lapset esittää Manun kappaleita, kertoo Luoto.

Henrik Illikainen on luvannut esittää jonkun yhtyeensä Tiisun biiseistä.

– Esitettäviä lauluja ei haluta paljastaa etukäteen, mutta päätöspäivään sopivia biisejä tullaan kuulemaan, Luoto lupaa.
Myös Somerniemen Musiikkiteatteri esiintyy showssa.
– Musiikkiteatteri osallistuu kevätpläjäykseen yhdellä kuorolauluesityksellä. Nauhoitukset on tehty musiikkiteatterilaisten kodeissa. Tämä on meidän ensimmäinen videokuorolaulanta. Valittu biisi on erittäin perinteinen, mutta uudella kuorosovituksella, kertoo Salla Ojala musiikkiteatterista.
Shown juontavat Jaska Sevón ja Jussi Saari .
Lisäksi ohjelmaan pyydetään videotervehdyksiä somerolaisten perheiden kodeista ja julkisuuden henkilöiltä.
Noin 45–60 minuuttia kestävän shown kuvaa Ahti Kukkonen ja editoi Essi Torkkomäki . 30.5. illalla esitettävän shown esitysalusta on YouTube.