Nuorten treenit käynnistyvät portaittain

0

Someron yleisurheilukisat ja -treenit alkavat starttailla pikku hiljaa. Myös ryhmäliikuntaa on pian tarjolla. Tässä joitakin esimerkkejä:
Someron Voiman Keskiviikkokisat alkavat 3.6. Samana päivänä starttaa myös Voiman yleisurheilukoulu 6–14-vuotiaille. Koulussa opetellaan kuulantyöntöä, kiekon- ja keihäänheittoa, pituus- ja korkeushyppyä sekä kolmiloikkaa ja juoksua. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä.
Ryhmäliikunta starttaa maanantaina 1.6. ja jatkuu elokuun 28. päivään. Maanantaisin pidetään Les Mills Bodypump Joensuun koululla, keskiviikkoisin kuntopiiri ja venyttely Kiiruun koulun pihalla ja torstaisin Les Mills Bodypump Joensuun koululla. Ohjaajana on Sari Koivisto .
Someron Esan Tiistaikisoja ei järjestetä ainakaan touko-kesäkuussa. Jatkosta päätetään myöhemmin, kun nähdään, mihin suuntaan koronatilanne, rajoitukset ja ohjeet kehittyvät.
Kuitenkin urheilukoulu 6–13-vuotiaille järjestetään 1.6.–3.7. maanantai-, keskiviikko- ja perjantaiaamupäivisin. Ilmoittautua pitää 29.5. mennessä.
Urheilukoulussa harjoitellaan monipuolisesti leikkien ja pelien ohella eri lajeja. Ohjaajina toimivat Riikka Virkki ja Lauri Kakko .
Urheilukentällä pidettävä urheilukoulu järjestetään viranomaisten ohjeita noudattaen.
Yleisurheilujaostosta kerrotaan, että yhteisten kisojen sijaan Esa julkaisee Facebook-sivullaan säännöllisesti videoita ja ohjeita omatoimiseen harjoitteluun. Ensimmäinen ohje ja video julkaistiin viime viikolla. Osallistujat voivat ilmoittaa suorituksensa nettisivuilla olevalla lomakkeella. Omatoimiharjoitteluun osallistuneiden nimet julkaistaan kuukausittain ja syksyllä palkitaan ”ahkerimmat kävijät” eli eniten suorituksia ilmoittaneet.
Somerniemen Veikot on vielä odottavalla kannalla.
– Seuraamme tilannetta. Perjantaikisoja ei pidetä kesäkuussa. Mahdollisesti heinäkuussa kisat pidetään, jos tilanne sen sallii, kertoo yleisurheilujaoston puheenjohtaja Aki Laurila .
TNSportin takapihalla pyörii jo nyt tiistaisin Niklas Niskasen vetämänä nuorten WOD:it ( workout of the day ) eli tunnit, jolloin tehdään kunkin päivän ohjelmoitu treeni.
– Ulkona ovat treenanneet pienissä ryhmissä, hanskat käsissä ja turvavälit huomioiden. Seurojen ja joukkueiden liikuttaminen käynnistyy kuun vaihtuessa muutaman joukkueen osalta, kertoo Tanja Niskanen .
– Muutoin tämän hetken tunnit on kohdennettu aikuisille tai perheille. Asiakkaat ovat vähitellen heräilleet paremmin mukaan.