Postista, portaista, koirista, koulusta…

0

Postinjakelusta vielä! Nyt jokainen voisi tarkistaa, että siinä omassa postilaatikossa on nimi ja numero selvästi näkyvissä. Laatikon myös pitäisi sijaita tien/kadun varrella ja sen viereen tulisi pystyä ajamaan esteettömästi autolla.
Postit perille sujuvammin

Hienot kuntoportaat Havuharjulla, kiitos niistä ahkerille tekijöille. Olisi vielä sellainen toive, jos askelmien reunat voisi merkitä esimerkiksi teipillä tai maaliraidalla. Käyttäjien olisi helpompi hahmottaa askelmat ja se lisäisi siten vielä turvallisuutta.
Ehdottaja

Katselin kuvaa purettavaksi päätetystä Kilpelän talosta ja kävin myös paikan päällä tekemässä katselmuksen. Talo näyttäisi edustavan funkkista tyyliltään ja on kaikkien vuosien jälkeen vielä ryhdissä ja pystyssä, tosin ilme vähän ränsistynyt hoidon puutteessa. Mitä näistä nykyisistä bulkkitaloista mahtaa olla vuosikymmenten jälkeen jäljellä, persoonattomia toistensa kopioita. Onko Kilpelän talo todella niin huonokuntoinen sisuksiltaan, että se on pakko purkaa, eikö sitä voisi kunnostaa? Onko se mahdollisesti homeessa? Harvemmin nämä tuon vuosikymmenen talot homeessa ovat, eiköhän se ole nykyrakentamisen ilmiö muovituksineen. Siis, onko pakko?
Merja

Kuka tietää mikä oli aikoinaan sivupuroon laitettujen taimenten pentujen koeistutuksen tulos?
Catch & take

Rikoslain 44 luvun 15 pykälä velvoittaa koiranomistajaa pitämään koiran kytkettynä ja vartioituna. Pidetään siis koirat kiinni, eikä huolimattomuuttaan päästetä juoksemaan ohikulkijoiden päälle. Jos ei pysty pitämään koiraa hallinnassa, on aiheellista miettiä omaa soveltuvuutta kyseisen koiran pitämiseen.
Ajankohtainen muistutus

Supermarket Härkätien parkkipaikalle olisi hyvä saada puomit. Kauppa-asiointiajan ulkopuolella sinne ei pitäisi kenelläkään olla mitään asiaa.
Yörauhaa

Valtavan hienot/hyödylliset Somero Sydämessä kuntoportaat Havuharjulla tehokkaaseen kuntoiluun. Iso kiitos talkoolaisten kovasta työpanoksesta!
Kokemus ja suositus

Koulut voisivat nyt tahoillaan miettiä, että kiusaamiseen pitää puuttua riittävän ajoissa, aikuisen kuin aikuisen. Ja kuri lapsilla pitää olla niin koulussa kuin kotona. Se että yökaudet hypitään kylällä, toisten pihoilla, tärvellään omaisuutta, rällätään, keräännytään ”isoihin jengeihin” korona-aikanakin. Ei oikein kerro, että kotona olisi minkäänlaisia rajoja. Rajat ovat rakkautta. Kaikki me joskus olemme olleet nuoria, mutta silloin oli kotonakin säännöt.
Kasvatusvastuu aikuisilla

Eikö koronarajoitus, 2 metriä, koske kaikkia koululaisia? Maanantaina yläasteella oli iltapäivällä välitunti ja oppilaita istui penkillä ainakin 15. Olivat kuin kanat orrella. Ei tietoakaan rajoista. Ja kun he ryntäävät 10–20 henkilön sakissa kauppaan/kioskiin, he aiheuttavat mahdottoman tungoksen. Myös siinä unohtuu turvaväli. Mitään ei nykynuorisolle ulkopuolinen uskalla sanoa, pahoittavat mielensä ja antavat pian nyrkistä.
Mauri-setä

Somerolla näyttää olevan käsitys, että korona on jo onnellisesti ohi, sellaista on meno ollut kaupoissa. Härkätielle kuitenkin pisteet, koska ainakin pari kassaa tarkkailee tilannetta, ja huomauttaa, kiitos heille. Joillakin ihmisillä on oikeasti joko itsellä vakavia sairauksia tai lähipiirillä, jolloin tartunta voisi olla kohtalokas. Jos ette välitä omasta hengestänne, niin joillakin on kuitenkin vielä elämänhalu jäljellä. Äidit/isät voisivat selittää teineilleen, mutta vaikea taitaa olla, jos itse eivät edes toimi esimerkkinä. Älkää siis tulko pakkaamaan siihen ihan viereen.
Elämä on…

Kuka rikkoo kirkkaita laseja ihmisten tiehaaroihin ja ajotielle? Ei korjaa jälkiään. Seuraavalla kerralla toimitetaan videomateriaali poliisille. Aivan järjetöntä tihutyötä.
Huumorintaju loppu