Perhe- ja päiväkerholaiset päättivät kauden toimintarasteilla

0
Atte ja Alina Hurmerinta tekivät äitinsä Teija Lehtovaaran kanssa käpylehmiä seurakunnan perhe- ja päiväkerhojen päättäjäisissä.

– Mukavaa, kun poikkeusoloista huolimatta pidetään tällainen tapahtuma. Ja tämä on järjestetty erittäin hyvin. On ollut turvallista kulkea pisteeltä toiselle, kun köysillä rajatulle pisteelle on päästetty vain yksi perhe kerrallaan. Sadekaan ei haittaa, se on varustekysymys, totesi Teija Lehtovaara osallistuessaan lastensa Atte ja Alina Hurmerinnan kanssa Someron seurakunnan perhe- ja päiväkerholaisten kauden päätöstilaisuuteen.

Lapset esittelivät tyytyväisinä käpylehmiä, joita oli yhdellä pisteellä tehty.

– Meillä oli täällä toimintarasteja, joilla oli käpylehmien teon lisäksi muun muassa jumppaa ja vesimaalausta. Eli vedellä maalattiin kuivaa betoniseinää, esitteli nuorisotyönohjaaja Kirsi Härme tapahtumaa.

– Normaalisti olemme kävelleet päättäjäistapahtuman päätteeksi yhdessä kirkkoon, mutta nyt kerholaiset menivät koteihinsa katsomaan kirkosta illalla lähetettävää lähetystä.

Poikkeuksellista on ollut kerhotoimintakin tänä keväänä.

– Kerholaisille on lähetetty viikoittain kirje, jossa on ollut tehtäviä ja askarteluohjeita. Olemme itse tehneet kirjeet, jotka ovat sisältäneet tehtävien lisäksi myös askartelutarvikkeet, kertoi varhaiskasvatuksen ohjaajana toimiva Johanna Teräväinen .

– Tällaisena nettiaikana monelle lapselle on ollut iso asia saada perinteistä postia ja vielä omalla nimellä, lisäsi Härme.

Kasvatustyössä on ollut mukana kaksikon lisäksi myös diakoni Katri Tuori .

Vetäjät ovat saaneet palautetta, että kodeissa on kovasti tykätty kirjeistä. Kun koululaiset ovat pakertaneet omien tehtäviensä parissa, ovat pienemmätkin tehneet ylpeinä omia tehtäviään.

Seurakunnan päiväkerhossa on ollut tällä kaudella 45 lasta. Perhekerhon kävijämäärä aina vaihtelee, mutta nimilistalla on ollut yli 80 nimeä. Parhaillaan on käynnissä ilmoittautuminen ensi syksyn toimintaan.

– Toivottavasti saadaan silloin olla taas kasvokkain.