Pilotti kohentaa huimasti e-kirjaston valikoimaa

0
Neljän kuukauden pilottiaikana kannattaa käydä kokeilemassa e-kirjaston valikoimaa.

Suomen yleiset kirjastot testaavat parhaillaan e-kirjaston tekniikkaa ja kokeilevat, miten käytöstä saa toimivan ja mahdollisimman helpon. Tavoitteena on, että parin vuoden sisällä tarjolla on kattava valtakunnallinen e-kirjasto ja sähköinen yhteinen kokoelma on lainattavissa tasapuolisesti kautta Suomen.

Somero on mukana pilotissa. Testivaiheen ansiosta paikkakunnan verkkokirjastoon saatiin reilusti lisää lainattavaa neljäksi kuukaudeksi. Ennen oli tarjolla 250:n e-kirjakokoelma. Nyt tuli 130 lisää.

– Nyt kipin kapin lainaamaan ja kokeilemaan e-kirjoja ja -äänikirjoja. Osoite on: https://www.ellibslibrary.com/somero, patistaa kirjastonjohtaja Laura Tyysteri.

Hän sanoo valtakunnallisen yhteisen e-kirjaston olevan erityisen iso asia somerolaisille, koska Someron kirjasto ei kuulu mihinkään kirjastokimppaan ja sähköiset kokoelmat ovat siksi Suomen pienimpiä.

Pilotin piti tulla vasta loppuvuodesta. Koronahulina vauhditti hanketta.

Kirjastonjohtaja Tyysteri sanoo, että koronasulun aikana Somerolla e-kirjojen ja e-äänikirjojen lainaus yli kolminkertaistui viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Kirjaston e-aineiston käyttöön tarvitaan kirjastokortti, tunnusluku ja jokin laite, jolla pääsee nettiin, kuten pöytäkone, älypuhelin tai tabletti.