Vuonna 1990: Innovaatiopalkinto Hannu Jakalalle

0
Hannu Jakala sai innovaatiopalkinnon diplomityöhönsä.

Somero-lehti 25.5.1990

Tekniikan ylioppilas Hannu Jakala saa Someron ensimmäisen innovaatiopalkinnon. Tämän Someron Työnhakijoiden Klubin jakaman stipendin Jakala käyttää diplomityöhönsä, jonka tarkoituksena on analysoida käyttöönotetun tuotekalkyylimallin soveltuvuutta tuotantoympäristöön.

Innovaatiopalkintoa haki kaksi henkilöä. Hakijoiden vähyyden klubin puheenjohtaja Raimo Vainonen arveli johtuvan palkinnon uutuudesta. Tieto palkinnosta ei tiedotuksesta huolimatta ole vielä saavuttanut hakijoitaan. Vainonen uskoi kuitenkin, että jatkossa palkinnolle ilmaantuu hakijoita.

Huolimatta hakijoiden vähyydestä tämänkertainen palkinto meni valitsijoiden mukaan erittäin sopivaan kohteeseen. Diplomityöllä etsitään vastausta kysymykseen, mitä tuotantolaitoksesta valmistuva tuote meille maksaa. Tämä kysymys kiinnostaa yrityksiä ja syntyvää mallia voidaan soveltaa muihinkin yrityksiin kuin Laukamo-Yhtiöihin, jota työ ensisijaisesti palvelee.

Hakemuksen mukaan toimeksiantaja – siis Laukamo-Yhtiöt – pyrkii laajan asiakaskunnan systeemintoimittajaksi, jolloin asiakkaat saisivat kokonaispalvelua tuotekehityksestä osakokoonpanoihin. Laukamon yritystoiminta perustuu tuotantoimintaan ja eri tuotantoalojen väliseen synergiaan. Merkittävän tuen muodostaa oma työkalu- ja muottivalmistus. Tavoitteena on korkea palvelutaso kustannukset minimoiden.

Diplomityö valmistuu tämän vuoden aikana. Työhön liittyy raportoinnin kehittäminen ja tietojärjestelmän kehitys ja käyttöönotto.