Vuonna 1990: Tennishalli Ruunalaan

0
Pekka Turkin rakentaman tennishallin Helsingintien puoleisessa päädyssä on vasemmalla lasinen ruudukko.

Somero-lehti 20.4.1990

Pekka Turkki rakentaa liikunta- ja tennishallin rinnakkaistien ja Ruunalantien väliin jäävälle tontille. Hallin on tarkoitus olla valmis ensi syksynä.

Someron kunta tukee hanketta maksamalla korkotukea miljoonan markan lainapääomalle. Lisäksi kunta sitoutuu varaamaan hallista kouluaikana päivävuoroja 50 000 markan edestä vuodessa ensimmäisinä kymmenenä käyttövuotena. Kunnan varaushinta on tenniskentän yleinen vuokrataso.

Kunnan ja Pekka Turkin välinen sopimus asiasta allekirjoitettiin viime tiistaina. Sopimus on vielä valtuuston hyväksymistä vaille.

Halliin tulee kaksi kilpailumitat täyttävää tenniskenttää. Lisäksi hallissa voi harrastaa kaikkia palloilulajeja. Myös yleisurheilijat voivat käyttää sitä harjoitustilanaan.

Kokonaiskustannusarvio hallille on 3,3 miljoonaa markkaa ja siitä tennishallin osuus on 2 miljoonaa markkaa.

Hallin rakennustyöt on tarkoitus aloittaa mahdollisimman pian, jotta se saadaan valmiiksi loppusyksyyn mennessä.

Halli tulee olemaan suuruudeltaan 2000 neliömetriä. Siitä liikuntatiloja on reilut 1300 neliötä. Turkki aikoo sijoittaa myös lasiliikkeensä uuden hallin tiloihin.

Lasiliikkeensä nykyisistä tiloista Turkki on tehnyt viiden vuoden vuokrasopimuksen Helmiauto Teemu Partanen -firman kanssa, joten paikalle tulee autoliike korjaamo- ja huoltotiloineen. Vuokrasopimus astuu voimaan 1.7., joten Turkin lasiliike muuttaa uuteen halliin elokuussa.