Vuonna 2010: Uusin voimin Kakkosen kentille

0
Tulokasviisikolta odotetaan hyvää pelikautta Voiman paidassa: Petteri Pitkänen (vas.), Lasse Lind, Lauri Jormanainen, Panu Autio ja Sebastian Björkstrand.

Somero-lehti 30.4.2010

Teksti Juha Laakso, kuvat Markus Virtanen

Edellisen kerran Kakkosta pelatessaan ja vielä seuraavalla Kolmosen kaudellaankin Voima oli vahvasti ulkomaalaisväritteinen joukkue. Parhaimmillaan – tai pahimmillaan, miten vain – kokoonpanossa juoksenteli vain yksi tai pari suomalaista.
”Kotimaistamisprosessi” käynnistyi jo viime vuonna, jolloin ”Edu” Anyamkyegh ja Ernö Varga olivat enimmän osan kautta somerolaisjoukkueen ainoat ulkomaanavut. Suomalaisvoimin syntyi hyvää tulosta Kolmosen kentillä, joten manageri Tuomo Lehtinen ja pelaajavalmentaja Tomi Uusitorppa päättivät jatkaa joukkueen kasaamista tähän kauteen samoilla linjoilla.
– Kotimaisuus ei ole meille mikään itsetarkoitus, mutta aina parempi, jos päteviä pelimiehiä löytyy läheltä. Tärkeintä on kuitenkin aina pelaajan sitoutuneisuus joukkueeseen, Uusitorppa valaisee.

Autio metsästää ammattilaissopimusta

Täksi kaudeksi kootun joukkueen sitoutumiseen ja yhteishenkeen Uusitorppa on erittäin tyytyväinen. Vanhan pelaajarungon ja uusien tulokkaiden välille on kehittynyt toimiva akseli, vaikka yhteisharjoittelu onkin rajoittunut kahteen–kolmeen viikoittaiseen tapahtumaan.
– Loistava nippu tämä on. Joukkueessa on paljon tosi taitavia pelaajia ja porukan henki on erinomainen, Ykkösen tasolta FC Hämeenlinnasta Somerolle siirtynyt Panu Autio kehaisee.
Rajusti uurastavan keskikenttämiehen visiitti somerolaisseuraan saattaa jäädä harmillisen lyhyeksi:
– Heti ensimmäisen sarjapelin jälkeen ensi maanantaina lähden kahdeksi viikoksi Espanjaan futsalin sikäläisen huippujoukkueen ElPozo Murcian testileirille.
– Toivon tietysti, että saisin ammattilaissopimuksen ja jos niin käy, näistä kotimaan jalkapallopeleistä täytyy sitten sopia erikseen uuden työnantajan kanssa. Mielelläni toki palaisin pelaamaan kesäkaudeksi jalkapalloa tänne Somerolle, 24-vuotias kahden lajin taitaja Autio kertoo.
Muita selkeitä vahvistuksia Voiman kokoonpanoon ovat esimerkiksi nuori toppari Sebastian Björkstrand sekä keskikentän taituri Lasse Lind .
Björkstrand, 23, edusti kaksi viime kautta Ykkösen TPV:tä ja siirtyi talvella Voimaan, kun ei onnistunut vielä murtautumaan FC Interin Veikkausliigaryhmään. Lind, 29, on puolestaan HJK:n kasvatti ja edustanut viime vuodet Aution tavoin FC Hämeenlinnaa.
Toppariosastolle ovat liittymässä myös aiemmin KaaPoa edustanut Petteri Pitkänen ja TPV:n kausilla Björkstrandille tutuksi tullut Markku Viitanen . Jälkimmäisen sopimus tosin ratkeaa vasta työkuvioiden selkiytymisen myötä.

Ilkka Innola pelaa yhden Tampereen kauden jälkeen Voiman maalipuiden väliin.

Tukku tulokkaita Forssasta ja Eurasta

Sarjaporrasta alempana jatkavasta Forssan Jalkapalloklubista Voima on saanut neljä täydennystä, joista Miika Murtolahti ja Esa-Pekka Jaakkola ovat somerolaisille tuttuja jo edellisiltä Kakkosen kausilta.
Harjoituskaudella edukseen esiintyneelle forssalaiselle Mikko Matinarolle Someron pelikentät ovat tuttuja lähinnä futsalin puolelta.
Niin ikään Kolmosen tasolta, Euran Pallosta, Voima on saanut rinkiinsä paitsi uuden apuvalmentajan Kari Latvasen , niin myös muutaman pelaajatäydennyksen. Heistä etenkin puolustaja Joonas Sinkkonen ja keskikentän Aapo Hakala ovat harjoituspeleissä väläytelleet vahvoja otteita.
Nousijajoukkueen maalia vartoivat viime kaudelta tutut Jukka Järvinen ja juniori-ikäinen Lasse Friskopf , sekä yhden Tampereen kauden jälkeen Somerolle palaava Ilkka Innola .
Perus-voimalaisista alkukaudella rinkiin kuuluvat juniori-ikäiset Friskopf, Ville Oksanen ja Mikko Kaase . Jani Lehtisen alkukausi sujuu harjoituskaudella loukkaantunutta polvea kuntouttaessa.

Kova tavoite: Kärkiviisikkoon

Voiman pelaajisto on omassa tavoiteasettelussaan nostanut riman korkealle: Tarkoitus on lähteä metsästämään sijoitusta B-lohkon viiden parhaan joukkoon. Valmennusporras seisoo tavoitteen takana; pienellä kevennyksellä:
– Sijat yhdestä kuuteen ovat saavutettavissa, jos kausi sujuu suunnitelmien mukaan.
– Joukkue on ollut kokonaisuudessaan kasassa vasta kolmisen viikkoa, joten kauden alussa yhteispelimme ei ehkä toimi vielä täysin saumattomasti. Uskon, että olemme parhaimmillamme elo-syyskuussa, Uusitorppa ounastelee.

Someron Voima kaudella 2010:

(Uuden pelaajan nimen perässä viime kauden seura)
Maalivahdit: Ilkka Innola (Ilves-Kissat), Jukka Järvinen, Lasse Friskopf
Puolustajat: Joonas Sinkkonen (EuPa), Sebastian Björkstrand (TPV), Petteri Pitkänen (KaaPo), Mikko Matinaro (FJK), Markku Viitanen (TPV), Rami Laitinen, Janne Tuominen (FJK), Ville Oksanen, Sami Vahanto, Miika Murtolahti (FJK), Esa-Pekka Jaakkola (FJK), Aapo Hakala (EuPa), Lauri Jormanainen (HyPS), Lasse Lind (FC Hml), Panu Autio (FC Hml), Jani Lehtinen, Eero Riponiemi (EuPa)
Hyökkääjät: Aleksi Latvanen, Jan Lomski, Otto Ojala (FC Hml), Mikko Kaase
Valmennus, joukkueenjohto ja huolto:
Tomi Uusitorppa, Kari Latvanen, Tom Toivonen, Tuomo Lehtinen, Christer Friskopf ja Arto Sammela