Kritiikkiä ja vastauksia liikuntapaikoista ja -tapahtumista

0

Someron Liikunta ry:tä ei liikuntapaikkojen kunto näytä juuri kiinnostavan. Kuvassa on kaupungin ”tenniskentät” urheilukentällä, jotka ovat tai pikemminkin olivat ainoat kunnalliset kentät koko pitäjässä. Kyselin muuten kenttien kunnon perään Somero-lehden kesätoimittajana jo 22 vuotta sitten eli vuonna 1998, mutta mainittavaa kehitystä ei ole tapahtunut. Toivottavasti kaupunki saisi omat paikkansa vihdoin kuntoon!
Lauri Puintila

Someron Liikunta ry:n ja Someron kaupungin välisessä liikuntapaikkojen hoitosopimuksessa on liikuntapaikkojen huolto ja ylläpito ollut yhdistyksen vastuulla vuodesta 1995 ja liikuntapaikkojen peruskorjaukset sekä investoinnit ovat kuuluneet Someron kaupungille. Kaupunki on vuosittain kysynyt eri toimialoilta investointitarpeita tulevan vuoden budjettia laatiessaan. Liikunta ry on allekirjoittaneen muistiinpanojen mukaan esittänyt jo vuodesta 2011 alkaen kaupungille tenniskenttien peruskorjausta. Vuosi toisensa jälkeen tenniskentät ovat pudonneet investointilistalta budjettikäsittelyssä. Viimeisimpinä vuosina on vedottu tulevaan keskusurheilukentän kokonaisremonttiin, jonka yhteydessä myös muut keskusurheilukentän alueen liikuntapaikat kunnostettaisiin. Vuonna 2018 Someron Liikunta ry:n henkilöstöllä ei enää riittänyt välineitä eikä resursseja tenniskenttien asianmukaiseen hoitoon. Perustukset olivat niin huonossa kunnossa, ettei kenttien käyttöönotto ollut edes turvallista. Toivotaan, että keskusurheilukentän peruskorjaushanke vielä etenee ja sitä kautta myös tenniskentät saadaan kunnostettua. Tämä on ollut jo pitkään Someron Liikunta ry:n toive.
Veera Hälli, toiminnanjohtaja, Someron Liikunta ry

Suuret kiitokset K-Marketille loistavasta ja ystävällisestä palvelusta. Teillä asioidessa tulee hyvä mieli. Jatkakaa samaa rataa.
Vakiasiakas

Nyt kun on koronakesä, on tärkeää säilyttää lastentapahtumissa turvavälit, kuten myös tansseissa. Miten ntiitä voidaan edes tänä vuonna järjestää, kun on turvavälit? Vai aina sama partneri tai sitten harjanvarsitanssit. Ja jokavuotiset kännisekoilut sekä huutaminen asuinalueilla voitaisiin myös unohtaa. Kaikkia kun eivät tämäntyyppiset tapahtumat palvele. Mahtavaa, että välillä on ihan uudenlaista katseltavaa ja kuunneltavaa, ja plussana vielä päiväsaika, niin lapsetkin saavat nauttia.
Uusia tapahtumia

Herätys Someron Esa! Muualla Suomessa ovat lasten kisat pyörineet täysillä jo kuukauden, mutta Esan Tiistaikisat ovat vielä talviunilla. Esan edustusurheilijat kiertävät kyllä muissa kisoissa, mutta muut lapset ja nuoret odottavat kuumeisesti tiistaikisoja.
Kisakuumeesta kärsivät

Kiitos viestistäsi, mekin odotamme kovasti, että Tiistaikisat saadaan taas käyntiin! 50 henkilön kokoontumisrajoituksen voimassa ollessa tiistaikisoja ei valitettavasti ole voitu järjestää normaalisti, koska suositussa tapahtumassa paikalla voi olla jopa satoja ihmisiä tiiviisti yhtä aikaa. Tiistaikisat on iso koko perheen tapahtuma, eikä niiden pitäminen ole mahdollista ilman vanhempia, jotka toimivat kisoissa toimitsijoina. Toukokuussa päätimme silloisten rajoitusten ja Suomen Urheiluliiton ohjeiden perusteella, että kisoja ei järjestetä touko-kesäkuussa ja jatkoa mietitään sen jälkeen. Koska koronatilanne sekä liiton ohjeet ovat muuttuneet koko ajan parempaan suuntaan, jaosto kokoontuu tänään 30.6. käsittelemään kisojen mahdollista aloitusta heinäkuussa. Tiedotamme asiasta nettisivuillamme www.someronesa.fi, Facebookissa sekä Somero-lehden järjestöpalstalla.
Someron Esan yleisurheilujaosto

Autolla suoraan katsomoon: Näin voi viettää leffa-iltaa aitoon jenkkityyliin. Mikä seura ottaa kopin ja järjestää Somerolla drive-in-näytöksiä jäähallin parkkialueella? Ja kerää samalla rahaa seuralleen?
Erikoisuuksia Somerolle