Ensi perjantaina uudestaan takakontti auki

0
Toni Nordberg ja Sanna Leppänen nostivat auton takakontista ja peräkärryistä nostalgisia tavaroita myyntipöydälle.

Perjantaiaamuna kymmenkunta myyjää uskaltautui sadesäähän kesän ensimmäiselle takakonttikirppikselle K-Supermarket Härkätien parkkipaikalle.

Sanna Leppänen ja Toni Nordberg seisoivat sitkeästi myyntipöytänsä takana. He uskoivat, että iltapäivää myöten sää paranee ja kansa saapuu paikalle ostamaan.

Sade alkoikin hellittää ennen puolta päivää, mutta osa myyjistä oli jo poistunut paikalta.

– Tulihan tavarat samalla pestyä, tokaisi Nordberg.

Pariskunnan auton takakontista pulpahti nähtäväksi nostalgisia tavaroita. Vinyylilevyjä, mainoskylttejä, -kirjaimia, lampunvarjostimia, lukkoja, herätyskello, peltipurkkeja ja niin edelleen.

– Moni on jäänyt tähän muistelemaan, miten heilläkin oli samanlainen silloin ennen. Tavaroihin liittyy paljon nostalgiaa, totesi Sanna Leppänen.

Heidän tuotteistaan vinyylilevyt menivät parhaiten kaupaksi. Niitä ostavat nykyään myös nuoret.

Toni Nordbergin oma katse osuu mielellään muiden myyjien vanhoihin mainoskyltteihin. Niistä on ruvennut kiinnostumaan moni muukin, sillä kylttien hinta on alkanut kohota. Suosio nostaa hintaa.

Sanna Leppäsen mieleen ovat tekstiilit ja huonekalut. Hän katsoo niitä myös sillä silmällä, voisiko niitä käyttää näytelmien lavastuksissa.

– Tällä kertaa ei tullut ostettua kuin yksi rekisterikilpi, heitti Nordberg ylpeänä.

– Niinpä, joskus tulee ostettua muilta myyjiltä enemmän kuin saa itse myytyä, hymyili Leppänen.

Pariskunta aikoo palata samaiseen myyntipaikkaan ensi perjantaina. Härkätien takakonttikirppiksestä heillä on kokemusta viime suvelta. He ovat aiempina kesinä olleet myymässä myös Somerniemen Kesätorilla ja Salon iltatorilla. Somerniemen Kesätoria ei ole tänä suvena koronarajoitusten vuoksi.

– Katsotaan nyt, miten korona vaikuttaa. Tänne varmaan tullaan myymään perjantaisin. Josko olisi jotain rompetoreja lähiseudulla, tuumi Toni Nordberg.

Päivän aikana he pohtivat, että myyjät kannattaisi sijoittaa parkkipaikan toiseen laitaan, Postin autokatoksen jatkoksi.

– Silloin näkyisimme paremmin ruokakaupassa asioiville. Nyt olemme selkä heitä päin. Niin ja katokset olisi kiva olla, ehdottivat Leppänen ja Nordberg.