Frisbeegolfradasta kaksi muistutusta

0
Kuva Jori Liimatainen/TS

Täysmittaisen 18-väyläisen frisbeegolf-ratakentän rakentaminen Rankkulan pururadan läheisyyteen puhutti teknistä lautakuntaa, mutta hanke etenee.
Radan suunnitelmat olivat julkisesti nähtävillä ja niistä tuli kaksi muistutusta.
Toisessa todetaan, että yksi heittojen lähtöpaikoista on kohtuuttoman lähellä (noin 10 metriä) yksityisen rakennuksen ulkosaunasta ja uima-altaasta. Myös mustikkamaat menetettäisiin väylän kohdalla.
Lautakunnan mukaan 10 metrin etäisyys kiinteistön rajasta ei ole kohtuuttoman lähellä. Ratasuunnittelussa ei ole käytössä erikseen määriteltyjä suojaetäisyyksiä esimerkiksi rakennuksiin nähden.
Toisessa muistutuksessa oltiin huolissaan meluhaitoista.
Lautakunnan mukaan muissa vastaavissa kohteissa meluhaittoja ei häiriöksi asti ole ollut normaalia keskustelua ja hauskanpitoa lukuun ottamatta, mikä lajiin kuuluu.
Lautakunta kuitenkin totesi, että mikäli häiritsevää toimintaa havaitaan, siihen tarpeen mukaan puututaan. Myös suositeltavia kellonaikoja voidaan harkita radan käytölle, kun toiminta on lähtenyt liikkeelle.
Molemmissa muistutuksissa huomautettiin kiekkojen heittelyn mahdollisesti vaarantavan kuntoradoilla liikkujat.
Lautakunta toteaa, että muuallakin vastaavissa kohteissa heittoradat ylittävät kuntoratoja ja kevyen liikenteen väyliä, mutta vaaratilanteita ei ole lautakunnan tiedon mukaan ollut.
Tekninen lautakunta päätti käynnistää hankkeen toteutuksen ja ottaa mahdollisuuksien mukaan muistutuksissa esille tuodut seikat huomioon.
Rakentamisesta tehdään erikseen viranhaltijapäätös.