Kaase maalaili kaikki pinnat kotiin

0
Murskavoitolla alkuun: Harvesters Somerolta.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Somerolaisen jalkapallokauden avaukseen oli alkuvuoden uudistusten myötä viritelty kosolti odotuksia. Yleisöä lajin uusi paikallinen ilme kiinnosti kovasti ja loppuviikon kaksi pelitapahtumaa houkuttelivat urheilukentän laitamille runsaslukuisen katsojajoukon.
Torstai-iltana Somerolla pelattiin ensimmäistä kertaa Salon mestaruussarjan pisteistä. Avausottelussa Pertteli kukisti salolaisjoukkueiden välisessä kamppailussa FCH Sinipunan maalein 4-0.
Tämän jälkeen kentälle asteli toista kauttaan kyseisessä harrastesarjassa pelaava somerolainen Harvesters sekä sen salolaisvastustaja FC Soppa. Viime vuonna Someron ”Puimurit” pelasi kaikki ottelunsa vieraskentillä, joten kotidebyytissä oli ymmärrettävästi aivan erityistä latausta.
Salon erotuomarikerhon pyörittämän sarjan otteluissa kentällä on samanaikaisesti maalivahti ja kahdeksan kenttäpelaajaa. ”Lentäviä” vaihtoja saa tehdä rajoituksetta läpi 2 kertaa 35 minuutin peliajan.

Mikoilla sihti kohdallaan

Historiallinen avausmaali nähtiin vajaan neljän minuutin pelin jälkeen. Asialla oli monista somerolaisista jalkapallo- ja futsaljoukkueista tuttu Mikko Kaase.
Toistamiseen Kaasen lapikas lauloi tuloksekkaasti pelin 12. minuutilla ja ennen ensimmäisen 35-minuuttisen täyttymistä sama mies oli pöllyttänyt vastustajan maaliverkkoa viidesti!
Tauon jälkeen esiin nousi Harvestersin nuoremman kaartin maalinsylkijä Mikko Haalijoki. Hän kumautti pallon kahdesti Sopan verkkoon ja sinetöi somerolaisten voittolukemiksi komeat 7–1 (5–1).
Aika lähelle maalitilinsä avaamista pääsivät myös maalikehikoita komeilla vedoillaan kolisutelleet Aleksi Hovila ja Tommy Lundberg. Maalivahti Matti Ryhtä puolestaan piti lukuisilla huipputorjunnoillaan huolen siitä, ettei salolaisten sarakkeeseen kirjattu yhtä maalia enempää.
Harvestersin ringissä on yli kaksikymmentä pelaajaa, joista kauden avauksessa esiintyi kuusitoista. Koko porukka koostuu Somerolla asuvista tai täältä kotoisin olevista pelaajista.
– Joukkueessa on muutamia pelaajia, joilla on jalkapallokokemusta Kakkosen tasolta asti, mutta toisaalta myös sellaisia kavereita, jotka eivät ole koskaan pelanneet jalkapalloa missään virallisessa sarjassa, vahtihommien ohella Harvestersin yhdyshenkilönä toimiva Ryhtä kertoi.

Matalan kynnyksen pelimahdollisuus

Jalkapallo- ja futsalkentillä oman peliuransa luonut Ryhtä on erityisen iloinen siitä, että Harvesters on yhdistänyt pelaajia yli lajirajojen. Muun muassa salibandyn ja jääkiekon parista paremmin tunnettuja somerolaisia nähtiin viheriöllä jo viime kesänä, kuten myös tämän kauden avauksessa.
Koko harrastepelaamisen perusidea on ollut tarjota mahdollisimman matalan kynnyksen pelimahdollisuus kaikille halukkaille somerolaisille jalkapallon harrastajille.
– Somerolla on viime vuodet ollut hyvin vahvaa niin sanottua ”höntsäkulttuuria”. Olemme käyneet kesäisin potkimassa palloa isolla porukalla vähintään kaksi kertaa viikossa.
– Mutta höntsä on höntsää ja pelimiehet kaipasivat hieman kovempia pelejä. Siinäkin mielessä tämä (Salon mestaruussarja) on osoittautunut todella loistavaksi sarjaksi, Ryhtä mainitsee.
Harvestersin ja täksi kaudeksi rajusti uudistuneen Voiman miesten edustusjoukkueen kokoonpanoissa tulee kauden mittaan esiintymään useita samoja kasvoja, mistä nähtiin viitteitä heti ensimmäisellä peliviikolla.
– Tarkoitus on pitää näiden joukkueiden välillä jatkossakin tiivistä yhteistyötä, Ryhtä sanoo.

Menestys ei ole pääasia

Avausottelun vastustaja tuskin oli sarjan kovimmasta päästä, mutta Harvestersin esitys oli joka tapauksessa menestystoiveita ruokkiva.
– Pelaaminen ja yhteinen hauskanpito on meille jatkossakin pääasia, tuloksilla ei ole niin kauheasti väliä, Ryhtä toppuuttelee kovimpia odotuksia.
Viime kesänä somerolaistiimi sijoittui sarjan kärkiviisikkoon ja meriittilistalle kertyi muun muassa kauden ainoan tappion aiheuttaminen mestari-Kuusjoelle.
Toistamiseen somerolaisyleisö pääsee nauttimaan Harvestersin raikkaan letkeästä pelimeiningistä juhannuksen jälkeisenä torstaina, jolloin urheilukentän nurmelle saapuu vieraaksi salolaisyhdistelmä FC Jylhä.

Salon mestaruussarjan avauskierroksen tulokset: Harvesters – FC Soppa 7-1, Pertteli – FCH Sinipuna 4-0, KiKi – Kuusjoki 3-0, Perniö – MJP 2-1, Oolelaisuus Utd. – FC Jylhä 2-2.