Karita Mattilan konsertti tarjolla kotikatsomoihin

0
Karita Mattila (SSS/Minna Määttänen)

Kotitelevisioihin saadaan ooppera-annos Olavinlinnasta, vaikka Savonlinnan Oopperajuhlat siirtyy koronaepidemian takia vuodella. Yle esittää Somerolla syntyneen Karita Mattilan ja Ville Matvejeffin konsertin keskiviikkona 1. heinäkuuta. Konsertti nähdään Yle Teemalla ja Yle Areenassa sekä kansainvälisesti kulttuurikanava Arten kautta.
– Oikein odotan, että saan laulaa linnassa ja esittää Villen kanssa tämän erityistä tilannetta varten suunnittelemamme ohjelman, riemuitsee sopraano Karita Mattila.
Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff esiintyy konsertissa pianistina. Raikkaassa ohjelmassa kuullaan ooppera-aarioita, kuten Rusalkan laulu kuulle , liedejä, Sibeliuksen ja Merikannon lauluja sekä musikaali- ja elokuvamusiikkia.
Konsertti esitetään tuoreeltaan myös eurooppalaisille yritysjohtajille osana European Business Leaders’ Convention Northern Light -tapahtumaa (EBLC).
Yle Areenalla konsertti on katsottavissa puolen vuoden ajan lähetyspäivästä 1.7. alkaen.