Kaupunki etsii liikuntakoordinaattoria

0
Someron Liikunnan toiminnanjohtaja Veera Hälli on viihtynyt hyvin työssään, mutta lähtee nyt luotsaamaan Salon Syty ry:tä. Kuva Lennart Holmberg/TS

Kaupunki etsii liikuntakoordinaattoria, jonka tehtävä olisi syksyllä Someron Liikunta ry:n palveluiden ja työntekijöiden siirtymisen koordinointi kaupungin palvelukseen sekä uuden liikuntapalveluiden organisaation perustaminen.
Uuden liikuntakoordinaattorin tehtävät alkavat lokakuun alussa.
Ensi vuoden alusta lähtien liikuntakoordinaattori toimii liikuntapalveluiden esimiehenä (liikunnanohjaus, uimaopetus, uinninvalvonta, kahviotoiminta) sekä vastaa liikuntapalveluiden järjestämisestä, kehittämisestä, liikuntayhteistyöstä ja liikunta-asioiden valmistelusta päätöksentekoon.
Kaupunginvaltuusto päätti helmikuun lopussa siirtää liikuntapalvelut Someron Liikunnalta kaupungille.
Liikunnan henkilöstö siirtyy kaupungille vanhoina työntekijöinä ensi vuoden alusta.
Toiminnanjohtaja Veera Hälli ei kuitenkaan ole lähdössä kaupungin palvelukseen.
– Aloitan elokuun alussa Salon Syty ry:n toiminnanjohtajana. Eli yhdistyshommiin jälleen, Hälli sanoo.
Salon Sytyn toimintaan kuuluu edistää alueensa potilas- ja vammaisyhdistysten sekä kansanterveysyhdistysten yhteistoimintaa, niiden yhteisiä ja yhtäläisiä etuja sekä parantaa jäsenyhdistystensä yleisiä toimintaedellytyksiä.
– Eli aika samanhenkistä työtä kuin nykyinenkin. Ihmisten hyvinvointi on työn keskiössä, Hälli sanoo.
Hälli on toiminut Someron Liikunta ry:n toiminnanjohtajana kymmenen vuotta ja viihtynyt hyvin.
– Mutta tässä on nyt hyvä paikka antaa puhdas pöytä toisille hoidettavaksi.
Hälli myöntää, että yksi syy hänen lähtöönsä oli se, että hän ei nähnyt kaupungin päätöstä Someron Liikunnan lakkauttamisesta parhaaksi vaihtoehdoksi liikuntapalvelujen hoitamisessa.
Hän työskentelee Liikunta ry:ssä elokuun alusta vuoden loppuun 20-prosenttisella työajalla, jotta palveluiden ja henkilöstön kaupungille siirtäminen saadaan hoidettua mahdollisimman kivuttomasti.
– Toivon, että liikuntapalveluiden saatavuus on jatkossakin yhtä hyvä ja lippujen hinnat edullisia, vaikka kuntatalous tulee olemaan kovilla lähivuosina.
Hälli jää edelleen asumaan Somerolle ja paikallisten liikuntapalveluiden käyttäjäksi.