Keppareista ei ole muka mitään hyötyä?

0

Ratsastan keppihevosella ulkona. Näen, että nuoriso lähestyy minua. Sydän alkaa tykyttää. Juoksen äkkiä talon taakse ja toivon, että kukaan ei nähnyt minua. En halunnut taas kuulla niitä satuttavia sanoja siitä, miten kepparit ovat vain kangaspaloja, hyödyttömiä ja miten olen turha ihminen, kun juoksentelen keppareilla. Tietävätköhän he edes, mitä keppihevoset ovat? Keppihevoset ovat kankaasta tehtyjä ja hevosen näköisiä, joissa on keppi kaulan jatkona. Ja keppihevosilta löytyy maailman ymmärtäväisin ja isoin sydän.
Todellisuudessa kepparit ovat voimavarani. Ne kuuntelevat kaikki murheeni. Ne saavat minut lähtemään ulos joka päivä. Kepparit ovat asia, jota rakastan. Ilman keppareita en olisi ulkona joka päivä hyppäämässä metrin esteitä tai hiomassa passagen askeleita. Kuntoni on kehittynyt, minulla on hyvä kestävyys ja ponnistusvoima. Ja tämä kaikki on kepparien ansiota.
Silti meitä keppariharrastajia haukutaan niin netissä kuin päin naamaa. Pahimmassa tapauksessa kaverini kepparit poltettiin. Se romuttaa ja satuttaa. Miksi niin pitää tehdä toiselle? Olemme täysin samanarvoisia ihmisiä kuin muut. Silti meitä syrjitään ja kiusataan. Vain sen takia, että harrastamme kangaspaloilla.
Miksi kepparit eivät ole harrastus, vaikka keppareille järjestetään jopa SM-kisoja, jonne tulee Kiinastakin asti lehdistöä haastattelemaan ja katsomaan.  Meistä on myös tehty oma elokuva. Keppariharrastusta on tutkittu, että se kohottaa nuorten kuntoa.
Kepparit siis parantavat maailmaa ja ihmisiä niin psyykkisesti kuin fyysisesti.

Keppariharrastaja