Kirjaston uusi viiri liehuu salossa

0
Kirjaston uusi viiri liehuu jo tornissa. Varaviiri on suunnittelukilpailun voittajan Ari Kostamon (vas.), kirjastonjohtaja Laura Tyysterin ja kunniamaininnan saaneen Juha Laineen (oik.) käsissä.

Kirjaston logo sekä kaupungin värit sininen ja vihreä ovat pääosassa viirissä. Se on tasapainoinen, selkeä, graafinen ja ilmentää kirjastoa hyvin. Siinä perusteita, miksi kirjaston henkilökunta valitsi Ari Kostamon viirisuunnitelman voittajaksi ja toteutettavaksi.

Kostamo kertoo hakeneensa suunnitelmaansa yksinkertaisuutta ja ajattomuutta; sellaista tyyliä, joka kestää aikaa juhlavuoden jälkeenkin. Oma merkki kuvastaa ja on osa kirjaston vahvaa identiteettiä.

Kirjastorakennuksen 20-vuotisjuhlavuosi innoitti järjestämään viirin suunnittelukilpailun.

Määräaikaan mennessä kisaan osallistui kuusi ehdotusta ja kilpailuajan jälkeen vielä kolme. Kirjastonjohtaja Laura Tyysteri kehuu kaikkia ehdotuksia mainioiksi, tarkkaan mietityiksi ja niistä välittyi kirjaston henki.

Voittaja Ari Kostamon lisäksi palkittiin Juha Laineen ehdotus kunniamaininnalla. Laineen suunnitelma oli myös selkeä ja siinä oli heraldiikka hallussa.

Kummassakin voittoisassa suunnitelmassa oli avattu kirja.

– Toivon positiivisia tuulia viirille, kirjastolle ja menolle maailman muutoksessa, toivotti kisan voittaja Ari Kostamo.

Viiri liehuu kirjaston tornin salossa kesän, ja otetaan alas talveksi.

Myös salko kunnostettiin. Se sai esimerkiksi uutukaisen nupin, joka oli lähtenyt jossain vaiheessa teille tietymättömille.