Kirkon ovet avautuvat toiminnalle

0
Somerniemen kirkko

Koronakeväänä seurakunnatkin ovat joutuneet rajoittamaan toimintaansa ja siksipä myös julkisia jumalanpalveluksia ei ole pystytty pitämään. Näiden tilalla on lähetetty jumalanpalveluksia Internet-verkon välityksellä.
– Kesäkuun alussa tilanne onneksi muuttui, joten myös jumalanpalveluksiin pääsee osallistumaan paikan päällä, kertoo kanttori Olli Salomäenpää .
Yhteisiä kokoontumisia kirkoissa koskevat samanlaiset turvaohjeet etäisyyksistä ja terveydentiloista kuin muissakin tiloissa.
– Nämä turvaohjeet ovat nähtävillä kirkoissa sekä seurakunnan kotisivuilla. Kirkkotilojen väkikapasiteettia on toistaiseksi rajoitettu ottamalla joka toinen penkki pois käytöstä. Lisäksi kirkoissa on käsidesiä käytettäväksi, Salomäenpää neuvoo.
Jumalanpalveluksia vietetään kirkoissa pyhäpäivisin normaaleina kellonaikoina.
– Tosin ehtoolliskirkkojen määrää on vähennetty niin, että sekä Somerolla että Somerniemellä järjestetään ehtoolliskirkko kerran kuukaudessa. Ehtoollisen jakamisessa noudatetaan tuomiokapitulista annettuja erityisohjeita. Näillä ratkaisuilla pyritään ehkäisemään mahdollisia koronavirustartuntoja.
Someron seurakunnan jumalanpalveluksia on ollut mahdollista katsoa seurakunnan oman YouTube-kanavan kautta.
– Näitä lähetyksiä tullaan jatkamaan. Jumalanpalveluksiin pääsee osallistumaan yhä edelleen netin välityksellä, vaikkei itse pääsisikään tulemaan paikalle. Tervetuloa kirkkoon yhteisiin jumalanpalveluksiin, Salomäenpää toivottaa.