Kisakauden avaus keräsi osallistujia

0
Veera Pukkila ja Gracia keskittyvät suoritukseen.

Teksti Carita Ingman

Koronarajoitusten lieventyessä päästiin aloittamaan ratsastuksen kilpailutoiminta myös Someron Hevosharrastekeskuksessa. Ratsukot olivat käyttäneet rajoitusten säätelemän kevään harjoitteluun ja radalla hypättiinkin 90 onnistunutta kilpailusuoritusta.
Harjoitusluokissa ruusukkeille ratsastivat Someron ratsastajista puomeissa Emma Lemberg – Lilja, ristikoissa Elli Välttilä – Fay Princes ja 40 sentissä Helena Lehti – Heppu. Luokat olivat avoinna kokemattomille ratsukoille ja aloitteleville kilpailijoille tai hevosille.

Peppi-Lotta Asklöf ja Dale sijoittuivat toiseksi korkeimmassa luokassa.

Seuraluokassa 50 senttimetriä sijoitukseen ylsivät Someron sudun hevosurheilijoiden Kristiina Tuomisalo – Rivona sekä Someron ratsastajilta Jasmin Laaksonen – Fay Princes ja Nela Keinänen – Muskan Onni.
Suomenhevosille avoimessa 70 cm -luokassa sijoittui neljä ratsukkoa. Voiton vei Johanna Tuominen – Tussarin Luonto (Team Kawerda), toiseksi tuli Hannele Heino – Siperian Sankari (Ratsastusseura Varsa), kolmanneksi Ronja Koivisto – Riutan Ava (Someron Ratsastajat) ja neljänneksi Anni Korteärvi – Tulituike (Impivaaran Ratsastajat).
70 cm -luokassa palkittiin neljä parasta: 1) Mila Pietarila – Jaqueline Ovrskovlund (Pro Riders Kainuu), 2) Luna Lehtinen – Doyher Ruby (Rose SRS), 3) Melina Sandelin – Rue Raspail (Kaarinan Kenttäratsastajat) ja 4) Anette Nurmi – Villak (Kaarinan Kenttäratsastajat).
80 cm -luokassa sijoittuneet ratsukot olivat: 1) Melina Sandelin – Rue Raspail (Kaarinan Kenttäratsastajat), 2) Janni Laiho – Eternal Oasis (SRS), 3) Hannele Heino – Haikutar (Ratsastusseura Varsa), 4) Laura Väisänen – Dice Ludwig McQueen (Paraisten Ratsastusseura) ja 5) Anette Nurmi – Villak (Kaarinan Kenttäratsastajat).
Viimeinen luokka oli valitse korkeus (90 cm / 100 cm / 110 cm), jonka voittoon ratsasti Jenna Hytönen – Wannaby Fantasy (SRS). Toiseksi sijoittui Peppi-Lotta Asklöf – Dale Mountain Mist (SRC) ja kolmanneksi Mila Pietarila – SS Queenie Pro (Riders Kainuu).
Ratamestarina toimi Mauno Mäentausta ja tuomarina Sinikka Korkeamäki .
Radalla nähtiin ratsukoiden lisäksi ensimmäistä kertaa paikallisyritysten värikkäät sponsoriesteet.
Kilpailijoiden runsas määrä ensimmäisissä kilpailuissa yllätti ja ilahdutti järjestäjät.

Radalla Saga Rupponen ja Reims.