Kivimakasiinin uumenista löytyy matkailuinfo

0
Kulttuurituottaja Liisa Mattila on tyytyväinen kaupungin uuteen infopisteeseen. Tiskin takaa löytyy myös kesätyöntekijä Ella Nyman.

Kivimakasiinin jykevien seinien sisältä löytyy tänä kesänä kaupungin matkailuinfo. Se avataan ylihuomenna torstaina 25.6. puolen päivän aikaan.
– Täältä saa tietoa matkailukohteista, ajo- ja reittiohjeita, neuvoja mistä saa mitäkin, vinkkejä ruokapaikoista, tietoa aukioloajoista ja ylipäätään Somerosta, luettelee kaupungin kesätyöntekijä Ella Nyman innostuneesti.
Työntekijän palkkaamisen mahdollisti Caruna. Se lahjoitti kunnalle rahat Duunienergiaa -kampanjastaan, jolla lahjoittaa kunnille kesätyöntekijöitä.
Tiskin takaa löytyy hänen lisäkseen Someron Kulttuuri ry:n kesätyöntekijä Katri Salomäenpää .
Somero on Nymanille entuudestaan tuttu.
– Mummo on täältä, eli vietin tällä lapsuudessa paljon aikaa. Olen myös itse asunut Somerolla 3,5 vuotta.
Silti opiskeltavaa on ollut paljon.
– Omasta mielestäni Someron ykkösvahvuus on luontokohteet, joista oma suosikkini on Häntälän notkot. Myös Kivimeijerin ja tämän Kivimakasiinin näyttelyt ovat upeita.
Idea matkailuinfon avaamisesta Kivimakasiiniin oli kulttuurituottaja Liisa Mattilan.
– Koska kaupungintalo on kiinni heinäkuun, tänne tarvittiin paikka, mistä saa tietoa. Tänä kesänä se on erityisen tarpeen, kun Somerniemen toriakaan ei ole. Siellähän on lauantaisin ollut infopiste, Mattila sanoo.
Myös hallintojohtaja Hanna Saarni on tyytyväinen infopisteeseen.
– Mahtava homma, että saimme tänä vuonna ihan oman erillisen matkailuinfon paikkaan, johon toivottavasti muutenkin matkailijat löytävät tiensä. Näin heitä saadaan samalla ohjattua myös muihin kohteisiimme.
– Kun tämä on nyt tähän saatu rakennettua, niin toivoisin siitä tulevan ihan pysyvän palvelun heinäkuun lomailijoille, Mattila lisää.
Matkailuinfon sisustustöissä on puurtanut Jarkko Korpihuhta , joka tasoitti betonilattian, siisti paikkoja ja nikkaroi muun muassa tiskin sekä tuotehyllyn.
Myynnissä on Somero-tuotteita sekä Aarikan koruja.
Kivimakasiinissa aukeaa perjantaina myös Kaija Aarikan elämästä ja tuotannosta kertova näyttely.
Sekä matkailuinfo että näyttely ovat avoinna keskiviikosta sunnuntaihin 15.8. saakka.

Kulttuurituottaja Liisa Mattila on tyytyväinen kaupungin uuteen infopisteeseen. Tiskin takaa löytyy kesätyöntekijä Ella Nyman.