Korona vei sivut

0

Muutama ihminen on kysynyt lehdestä, miksi sivumäärä on pienentynyt. No koronahan se on, josta tätäkin voi syyttää.

Normaalisti toimittajat ja lehden avustajat juoksevat ”virastoajan” ulkopuolella paljon myös ilta- ja viikonloppukeikoilla, eli tapahtumissa. Nyt niitä ei ole ollut lainkaan. Myös urheilutoimitus siirsi itsensä telakalle.

Ilmoituksia eli mainoksia on ollut tosi vähän. Esimerkiksi juuri tapahtumamainonta on jäänyt kokonaan pois. Se tuntuu vahvasti lehden taloudessa. Tilausmaksuilla ei kateta lehdenteon kuluja lähimainkaan, sillä hinta yritetään pitää mahdollisimman pienenä, jotta tiedon saaminen olisi mahdollista kaikille somerolaisille ja muillekin paikkakunnan asioista kiinnostuneille.

Noin karkeasti arvioituna tilausmaksut riittävät painamiseen ja jakeluun, ei palkkoihin, vuoksiin tai muihin kuluihin.

Toimittajat tekevät kuitenkin työtään samalla tarmolla kuin ennen poikkeusaikaakin. Juttuja myös mahtuu lehteen paljon, vaikka sivuja on välillä ollut vain kaksitoista.

Joitakin lukijoistamme harmittaa, kun mainoksia on nyt niin vähän. Ne ovat jollekin lehden suola. Mutta kun elämä Somerollakin pysähtyi, ei yrityksillä ole ollut mainostettavaa tai tiedotettavaa.

Nyt näyttää valoisammalta. Toivottavasti tautitilanne ei karkaa käsistä, elämä elpyy ja yritystoiminta vilkastuu. Sen myötä Somero-lehdenkin väliin voitaisiin taas saada enemmän sivuja, sekä juttuja että mainoksia.