LHJ uusii kierrätyspisteitä Somerolla

0
Rami Pennasella on vierellään uudenlaisia kierrätysastioita.

Loimi-Hämeen Jätehuolto uusii Somerolla kierrätyspisteitä. Vanhat katokset poistetaan ja niiden tilalle tuodaan pintakeräysastioita.

Pisteiden uusiminen ei aiheuta katkoja palveluun. Työt alkavat ensi viikolla. Uusimistöiden aikana Jonten kaupalla oleva piste siirretään Ämyrin kuntoradan parkkipaikalle Salkolantielle.

– Vanhat kierrätyspisteet ovat palvelleet jo 20 vuotta ja ne vaihdetaan nyt uusiin, hieman eri näköisiin ja eri tavalla tyhjennettäviin astioihin. Uudet keräysastiat ovat yhteensopivia Suomen Pakkauskierrätys RINKIn kierrätyspisteiden astioiden kanssa ja sopivat sen tyhjennysreiteille. Näin saavutetaan entistä pienemmät ilmastopäästöt, kertoo palvelupäällikkö Anne Sjöberg .

– Katoksien poistaminen muilla paikkakunnilla on vähentänyt roskaamista huomattavasti. Suurin tekijä vaikuttaa olevan se, etteivät roskaajat voi enää ”piilottaa” roskiaan katoksien taakse. On kaikkien velvollisuutena ja etuna pitää kierrätyspisteet siisteinä, toteaa projektityöntekijä Rami Pennanen .

– Astioiden ympärille jätettävä jäte lisää jätehuollon kustannuksia, jotka loppukädessä maksavat kunnat ja kuntalaiset. Jos jokin esine ei mahdu kierrätysastiaan, voi sen toimittaa lähimmälle jäteasemalle. Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy kiittää maanomistajia ja Someron kaupunkia yhteistyöstä kierrätyspisteiden uusimisessa.

Kierrätyspisteet

Uusittavat pisteet:

Sorvastontie 765

Turuntie 1300/Pitkäjärven koulu

Häntäläntie 316/Häntälän kyläkeskus

Jokioistentie 587

Terttiläntie 827

Kaskistontie 600

Lepänsangantie

Jakkulantie 422

Uusi piste:

Salkolantie/Ämyrin kuntorata

Poistuva piste:

Keltiäistentie/Jonten kauppa