Liipola ja Kosonen lähestyvät kärkeä

0
Silja Kosonen (kuva Kari Eerikäinen)

Teksti Aulis Tiensuu, kuvat Kari Eerikäinen

Suomalainen moukarikesä jatkuu kuumana säidenkin samalla lämmetessä. Miesten ja naisten kärki samalla tiivistyy, sillä keskiviikkona Kankaanpäässä käydyssä kilpailussa Someron Esan Henri Liipola ja Silja Kosonen ottivat taas kärkeä kiinni. Tosin aivan ennätyksiin ei tällä kertaa ylletty.
Henri Liipola heitti tasaisen ehjän sarjan, jossa kaikki kuusi heittoa olivat vajaan kahden metrin sisällä. Paras tulos 73,91 syntyi toisella kierroksella. Aaron Kangas isännöi kotiringissään voittamalla nyt tuloksella 75,30, mutta Someron kisan kärkiparin ero 3,04 metriä kutistui nyt 1,39 metriin.
– Eteenpäin mentiin Someron kisaan verrattuna, muttei heitto vieläkään kierrä kuten pitäisi. Treeneissä on mennyt paljon paremmin. Nyt oli vähän sellaista puristamista, Liipola harmitteli Urheiluliiton tiedotteessa.
Tampereen Aleksi Jaakkola palasi omille lukemilleen ollen kolmas tuloksella 73,22 ja Noormarkun Tuomas Seppänenkin heräsi talviuniltaan heittämällä hyvätasoisen kilpailun neljänneksi tuloksella 72,82.
Naisten kilpailussa oli mukana vain kolme heittäjää. Karhulan Katajaisten tuore Suomen ennätysheittäjä Krista Tervo piti nytkin ykkössijansa saaden parhaallaan 68,22, mutta jäi siis lähes neljä metriä Someron tuloksestaan.
Esan Silja Kosonen teki jälleen tasaisen vahvaa jälkeä heittäessään toiseksi tuloksella 66,87. Somerolla Kososen kolme parasta heittoa kantoi päälle 67,5 metrin ja tällä kertaa kolme parasta heittoa olivat 24 sentin sisällä.
Näin kärkiparin eroa oli tällä kertaa vain 1,35 metriä, kun sitä Somerolla oli 3,96 metriä.
– Yleensä seuraava kilpailu ennätyksen jälkeen on mennyt yliyrittämiseksi. Nyt heitto pysyi hyvin kasassa, vaikka oli aika ripeätahtinen kilpailu, sanoi Kosonen, joka on tällä hetkellä maailman paras junioriheittäjä 22-vuotiaiden sarjakin huomioiden.
Kilpailun kolmanneksi heitti Someron tapaan Kauhajoen Suvi Koskinen , joka tuloksellaan 65,96 jäi ennätyksestään vähiten.
Moukarinheittäjien seuraava keskinäinen kilpailu käydään huomenna lauantaina Nokialla. Jokohan siellä tulisi järjestykseen muutoksia?

Henri Liipola kuroi kiinni Aaron Kankaan Somerolla vetäisemää voittotulosta, sillä ero kotikisoissa oli 3,04 metriä ja nyt kankaanpäässä 1,39 metriä.