Merkittävää työtä somerolaisten hyväksi

0
Kirjastonjohtaja Laura Tyysteri, kirjastonhoitaja Henna-Riikka Hautamäki ja kirjastovirkailija Kirsti Järvinen palvelivat asiakkaita juhannusviikolla. Henkilökuntaan kuuluvat myös Eija Kopponen, Elina Nordlund, Tuula Heiskanen, Terhi Vaheranta ja kirjastoauton kuljettaja Kari Tommila.

Teksti ja kuva Salli Lehtinen

Someron Omakotiyhdistys muistaa vuosittain henkilöä tai tahoa, joka tekee merkittävää työtä somerolaisten hyväksi. Tänä vuonna kunniakirjan ja stipendin sai Someron kirjaston henkilökunta.
Valitsijaraati kiitteli kirjaston ilmapiiriä ja henkilökunnan palvelualttiutta. Paikkakunnalta pois muuttaneet opiskelijatkin kertovat kaipaavansa Someron kirjastoa.
Kun asukkaat pisteyttävät Someron kaupungin palveluita, kirjasto saa korkeita pisteitä. Myönteistä palautetta sataa myös suoraan asiakkailta arkisen työn lomassa.
Kirjastonjohtaja Laura Tyysteri myöntää, että huomionosoitukset lämmittävät ja niistä ollaan otettuja. Hän päättelee, että panostus asiakaspalveluun näkyy myönteisessä palautteessa.
– Kaupunkia on kiittäminen, että se on satsannut kirjastoon. Etu on sekin, että aineiston varausjonot ovat lyhyitä. Someron kirjasto ei kuulu mihinkään kimppaan (kirjastojen yhteenliittymään).
Lainaus kääntyi viime vuonna prosenttiyksikön nousuun usean vuoden laskusuunnan jälkeen. Lasten ja nuorten kirjalainaukset lisääntyivät 12 prosenttia.
Tapahtumia ei pitkään aikaan ole voitu järjestää koronan takia. Lapsille on meneillään Lohikäärme -kesälukukampanja.
Asiakaskunta koostuu somerolaisista, vapaa-ajan asukkaista ja satunnaisista kävijöistä. Koronan takia asiakasmäärä on nyt noin kaksi kolmasosaa normaalista.