Mistä paremmat laiturinportaat Härkälään?

0
‑ Kyllä näistä ylös pääsee, mutta kyykystä pitää ponnistaa, tuumaa jokioislainen Senja Simola, 12, Härkälän laiturin portaista. Hän oli käymässä mummin ja ukin luona Somerolla.

Härkälän uimarantaan uusittiin taannoin laituri. Vanhat uimaportaat olivat alumiinia, liian lyhyet ja terävät. Ne välttivät, mutta käyttäjät nurisivat.

Uudet uimaportaat ovat muovia. Huterat ja heiluvat sivuittain kuin kuuluisa mummon hammas! Kolmesta askelmasta vain kaksi ulottuu pinnan alle.

Kiipeäminen vaatii melkoista akrobatiaa ja notkeutta. Nuoret ja lapset pärjäävät, aikuiset huonommin. Käyttäjien joukossa on ikäihmisiäkin. Suuri osa ei voi lainkaan käyttää portaita.

Ero on iso verrattuna Oinasjärven uimarannan ruostumatonta terästä oleviin tukeviin portaisiin. Rappuja on peräti viisi, ja jokaisessa viisi askelmaa. Uimaan meno ja laiturille nousu on helppoa, kun askelmat ovat riittävän leveät ja loivat.

Maanrakennusmestari Jyrki Rinta-Paavola, milloin Härkälään saadaan paremmat rappuset?

– Kaupunki on hankkinut portaat sekä Härkälään että Oinasjärvelle. On tainnut käydä niin, että laituritoimittajat ovat liittäneet mukaan valitsemansa portaat, niitä enempää miettimättä. Eikä asia ole tullut kaupungillakaan aiemmin esille.

Rinta-Paavola myöntää, että muutama sata euroa uusiin portaisiin on kaupungin budjeteissa mitätön summa. Toiveita on, että Härkälään saadaan uudet.

– Varmaan me sellaiset voidaan sinne hommata. Eiköhän niitä laiturivalmistajilta tai paikallisista rautakaupoista löydy. Härkälässä käy kesäisin uimassa paljon ihmisiä, Jyrki Rinta-Paavola myöntää.