Myötätuulessa viedään tukkijätkät joutsenlammelle

0
Suojeluporukka valmiina taistoon.

Myötätuulen kesäteatteri on saanut kevään harjoituksensa harjoiteltua ja näyttelijät ovat valmiita ensi-iltaan huomenna lauantaina 6.6.
– Kevään harjoittelimme innokkaasti Zoomin välityksellä. Tosin yhdet live-harjoitukset ehdimme pitää ennen koronakiusaa. Prosessi on ollut erilainen, mielenkiintoinen ja uutta opettava, kertoo ohjaaja/käsikirjoittaja Olla-Riitta Aarikka .
Koronaohjeistusten väljennyttyä, porukka palasi taas fyysisesti yhteen harjoittelemaan, ja tänä iltana on kenraaliesitys.
Tukkijätkät joutsenlammella -näytelmää esitetään kesäkuun aikana yhteensä 11 kertaa.
– Ensi viikon perjantaina 12.6. meillä on ilmaisesitys, Aarikka vinkkaa.
– Ja muutenkin alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi teatteriin. Lisäksi uutuutena on se, että meille voi ostaa niin sanotun kannatuslipun, jos ei vielä uskalla itse tulla näytökseen, mutta haluaa tsempata ja kannustaa näyttelijöitä ja teatteria. Me laitamme sitten pahvihenkilön nimikyltillä varustettuna katsomoon kertomaan esiintyjille, että kannatusta on.
Näytelmä kertoo pienen kylän elämästä, yhden ihmisen suunnitelmasta sulkea kyläkoulu ja kylän vastauksesta siihen.
Kunnan virkamies haluaa katkerana omista koulukokemuksistaan lopettaa kyläkoulun. Opettajan äitiysloma ja epäpätevä sijainen tuntuvat antavan siihen hyvän mahdollisuuden. Mutta työharjoitteluun tulleet lukiolaiset tytöt ja sijainen sekä yli-innokas asukasyhdistyksen hallitus ryhtyvät taistoon koulun puolesta. Tähän keskelle jää viaton teknisen viraston työmies, joka vaan yrittää rauhassa tehdä työtään.
– Huumorin keinoin katsotaan taas ihmisen sieluun ja nauretaan yhdessä yleisön kanssa ihmisen ihanuudelle, Aarikka kuvailee.
Näyttelijäkaartissa ovat Päivi Eronen, Sirpa Tapio-Olander, Marko Tervonen, Minna Mäenranta, Irja Näyskä, Emilia Ylösmäki, Enni Seppänen ja Ella Nymann sekä Olla-Riitta Aarikka.
Teatterilla on tänä kesänä toinenkin näytelmä, heinä-elokuun vaihteessa esitettävä Vieraat saappaat .

Kunnaninsinööri Liisa Luukkainen (Päivi Eronen) ja kunnan työmies Jukka Immonen (Marko Tervonen) tiukassa neuvonpidossa.