Pinja Kärhälle myös kiekon piiriennätys

0
Pinja Kärhä

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan Pinja Kärhä teki Lohja karnevaalikilpailuissa T13-sarjan kiekossa uuden komean ennätyksensä 48,20, joka on samalla uusi piiriennätys ja kauden kotimainen kärkitulos. Kovassa 30-asteisessa helteessä käydyn kilpailun viimeisellä heitolla syntynyt ennätys toi omaan ennätykseen ja kauden kärkitulokseen yli kahden metrin parannuksen ja piiriennätykseenkin lähes kaksi metriä. Heitto ei äitinsä Kati Kärhän mukaan ollut vielä edes täydellinen.
Pinja Kärhällä on nyt nimissään kaikki kuulan, kiekon ja moukarin piiriennätykset 9-vuotiaista 13-vuotiaisiin lukuun ottamatta T12-sarjan kuulaa. Näiden lajien tuloksensa ovat olleet joka vuosi myös Suomen kärkituloksia. Moukarissa hänellä on Suomen ennätykset 9-vuotiaista 12-vuotiaisiin ja nyt hän on 13-sarjan moukarissa kaikkien aikojen toiseksi parhaana vajaan kahden metrin päässä SE:stä. Kiekossa matkaa SE:hen on tällä hetkellä vajaat kolme metriä.
Pinja Kärhä voitti Lohjalla myös kuulan tuloksella 13,10. Kaksoissisko Venla Kärhä oli kiekossa viides 32,96. Senja Kärhä oli Lohjalla toisena kuulassa ja kiekossa tuloksin 8,82 ja 23,36, joista kuulatulos on uusi seuraennätys.
Sunnuntaina Kärhät kisasivat T13-sarjan moukarissa Lahden Nastolassa. Pinja oli ykkönen 51,23, Venla toinen 46,72 ja Senja kahdeksas 23,95.

Someron Voiman Atso Pätäri ylsi Lohjalla toiseksi.

SOMERON Voiman Atso Pätäri parantaa kuulatuloksiaan kilpailu kilpailulta. Lohjalla hän oli P13-sarjan kuulassa toisena tuloksella 9,75, mutta johdettuaan kilpailua lähes koko ajan joutui viimeisellä kierroksella päästämään viidellä sentillä ohitseen Raaseporin Max Nybergin .

TOISEN sijan saavutti myös nykyisin kiekkoringissä viihtyvä Eemeli Salomäki , kun hän heitti lauantaina Nurmijärvellä uuden ennätyksensä 38,41.