Kaupunginhallitus päätti pitää Poikkipuoliaisten rannan ja sillä olevan mökin kaupungin hoidossa ja kaupunkilaisten käytössä.

Kaupunki oli käynyt neuvotteluja Hiidenlinnan ja Sisumetsän yrittäjän Sami Uotilan kanssa Poikkipuoliaisten rantatontista, jossa on rantaviivaa noin 350 metriä, rakennusoikeutta 250 neliötä ja noin 90 neliön mökki.

Samalla alueella olevasta metsästä, 13,5 hehtaarista, Uotila teki tarjouksen. Hän tarjosi maa-alueista 225 000 euroa.

Kaupunginjohtaja Sami Suikkanen esitti kaupunginhallitukselle, että kaupunki suostuisi tähän. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tero Pirttilä esitti esityksen hylkäämistä, sillä arvokas alue halutaan pitää kuntalaisten käytössä. Koko kaupunginhallitus oli Pirttilän esityksen takana ja hylkäsi Suikkasen esityksen.

Poikkipuoliaisten mökki on ollut kaupunkilaisten vuokrattavissa. Viime vuonna se oli vuokrattuna 61 vuorokautta.

Kaupunginhallitus oli valmis vuokraamaan Poikkipuoliaisten mökin tontteineen Uotilalle noin vuoden ajaksi, kesäkuusta 2020 huhtikuuhun 2021. Vuokra oli 6 000 euroa.

Esityksenä oli, että Uotila jatkaa vuokraamista samoin periaattein kuin kaupunkikin on tehnyt.

Kaupunginjohtaja kertoo, ettei Uotila ole kiinnostunut pelkästä vuokraamisesta ja vetäytyy hankkeesta. Sittemmin Sami Uotila on todennut, että pitempiaikaisesta vuokraamisesta hän on sittenkin kiinnostunut.

Somerniemen kunta rakensi Poikkipuoliaisten mökin vuonna 1976 nuorten leirikeskukseksi.