Puheenjohtaja Hakamäki: ”Voima on lähinnä kasvattajaseura”

0
Junioripelaajat ovat kasvattajaseuran voimavara.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Puolisen vuotta sitten Voiman jalkapallojaostossa tehtiin uusia toimintalinjauksia ja myös jaoston kokoonpanossa tapahtui merkittäviä muutoksia.
Muutaman kuukauden ajan jalkapallojaoston puheenjohtajana toiminut Henri Hakamäki tähdentää, että toiminnan kehittäminen on ollut koko ajan taustalla käynnissä, mutta käytännön toteutukseen kevään poikkeusaika toi, luonnollisesti, hieman takapakkia.
– Ajatuksena on kehittää toimintaa vastaamaan tämän kokoisen kylän tarpeita. Fakta on se, että olemme lähinnä kasvattajaseura. Tärkeintä on tarjota lapsille mahdollisuus tutustua jalkapalloon ja saada siitä uusi hauska harrastus.
– Olosuhteet ovat Somerolla kunnossa ja siitä iso kiitos Voiman vanhoille konkareille. Kyllä täältä tarvittaessa on mahdollisuudet päästä korkeammallekin pelaamaan, jos intoa riittää, Hakamäki kannustaa.
Seuran tämän hetken junioreistakin osa on jo ollut mukana Palloliiton ”Huuhkajapäivillä” ja osa on siirtynyt lähikuntien isompiin seuroihin pelaamaan.

Pelitoimintaa kaiken ikäisille

Niin tärkeää kuin juniorityöhön panostaminen onkin, paikkakunnan varttuneempia jalkapallon harrastajiakaan ei puheenjohtajan mielestä pidä unohtaa.
– Kokeneemmat pelurit pääsevät miesten kuutosdivarin porukkaan näyttämään esimerkkiä nuoremmille. Samoin naisten joukkueessa on paljon eri-ikäisiä pelaajia. Lisäksi suosittu ”höntsäfutis” pyörii aktiivisesti kesäisin ja innokkaimmat kävivät talvellakin höntsäilemässä Eerikkilässä.
– Junioripuolellakin on tarkoitus jatkaa toimintaa kesän jälkeen. Eerikkilä on lyhyen matkan päässä ja siellä ovat olosuhteet kunnossa.
Lisäksi futsal-toimintaa tullaan Hakamäen mukaan järjestämään talvella niin SoVon kuin myös Loimaan Palloseuran kanssa yhteistyössä.
– Futsal on eri laji, mutta tukee todella hyvin jalkapalloa.

Panostusta koulutukseen

Yhtenä kehityskohteena Voiman jalkapallojaostolla on valmentajien ja toimihenkilöiden kouluttaminen.
– Vetäjistä on aina pulaa ja tätä kautta pyrimme panostamaan tähän enemmän. Keräämme tietoa Palloliiton ja lähiseurojen koulutuksista ja välitämme niitä seuran toimihenkilöille ja valmentajille eteenpäin. Varsinkin nyt koronan aikana liitolla on ollut paljon verkkokursseja.
Hakamäki kertoo, että jaoston tarkoituksena on järjestää myös seuran omia valmennuspäiviä, joissa tietotaitoa sekä kokemuksia voidaan jakaa ja keskustella kaikesta valmennukseen liittyvästä.