Ruusut on ansaittu

0

Toukokuun viimeinen viikonvaihde on takana. Aiempina keväinä se on ollut perheiden kohokohta. Silloin on juhlittu ja kukitettu suurella joukolla oppilaitoksissa ammattiin valmistuneita, uusia ylioppilaita ja opintonsa päätökseen saaneita. Suvivirsi on raikunut ala- ja yläkoulujen sekä lukion lukukauden päättymisen kunniaksi.

Korona sai meidät tässäkin kohtaa hiljaisiksi. Koulujen yhteiset ylioppilasjuhlat on siirretty elokuulle.

Kesäkuun alun rajoitusten höllennykset silmällä pitäen hieman jo otettiin förskottia. Pikku pirskeitä pidettiin kodeissa vain läheisten kesken ja juhlakalu keskiössä.

Valmistumista tai lukukauden opiskelujen päätökseen saattamista saa, voi ja pitää jollain tavalla juhlistaa. On syytä olla ylpeä, että on saanut yhden etapin päätökseen. Nyt on valmis seuraaviin koitoksiin.

Juuri tänä keväänä on maljan noston ja kiittämisen aika opiskelijoilla, perheillä, opettajilla, ohjaajilla, oikeastaan kaikilla. On selvitty etäopiskelusta ja pakosta olla erossa toinen toisistamme.

Olemme ruusumme ansainneet!