Silja Kosonen pm-kultaan jälleen huipputuloksella 66,47

0
Silja Kosonen (kuva Kari Eerikäinen)

Teksti Aulis Tiensuu

Turun Tilastopajacup-kisojen yhteydessä käytiin moukarinheiton pm-kisoja. Someron Esan Silja Kosonen voitti naisten mestaruuden jälleen huippukovalla tuloksella 66,47. Tämän lisäksi hänen toiseksi paras heittokin kantoi yli 66 metrin.
Kosonen on käynyt alkukesän aikana neljä kilpailua, joista Somerolla heitetty junioreiden SE- ja maailmantilaston kärkiheitto 67,99 on paras ja tämä nyt heitetty 66,47 heikoin voittotulos. Kaikkiaan hänellä on jo yhdeksän yli 66 metriä kantanutta kilpailuheittoa.
– Nyt tunsin, kun tämä oli jo neljäs kilpailu lyhyen ajan sisään, että heittäminen ei ollut enää niin räjähtävää. Mutta silti olen tyytyväinen hyvään sarjaan, kertoi Silja Kosonen.
Kilpailussa toiseksi ja pm-hopealle ylsi Someron Esan Johanna Witka , joka heitti kauden heikoimman tuloksensa 54,97. Witka valitteli kisan jälkeen lihaksiston hermotusongelmia ja jätti sen vuoksi Saarijärven juhannuskisat väliin.
Marika Virtanen heitti N17-sarjan moukarissa kauden parhaansa 57,12, mutta tuli viimeisellä kierroksella yllätetyksi vielä 15-sarjaan kuuluvan Raision Kuulan Ellen Uschanowin taholta, joka heitti mestariksi tuloksella 58,21. Virtanenkin kaivaa kovan harjoittelun jäljiltä kuntoaan esiin vähitellen kohti elokuun tärkeimpiä kisoja.
Henri Liipola ei ollut mukana miesten moukarissa. Someron Esan Jani Pihkanen heitti avoimessa pm-kisassa viidenneksi tuloksella 55,19 ollen paras varsinaissuomalainen.
Samoissa Turun kilpailuissa Someron Voiman Atso Pätäri työnsi P13-sarjan kuulassa neljänneksi omalla ennätystuloksellaan 9,13.