Silja Kosonen uhkaili Suomen ennätystään

0
Silja Kosonen...

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Kari Eerikäinen

Someron Esan Silja Kososen moukarikunto jatkuu rautaisena. Se ei sulanut Vantaallakaan noin 30 asteen helteestä huolimatta, vaan hän oli lähellä Someron avauskilpailussa syntynyttä Suomen ennätystään ja junioreiden maailmantilaston kärkitulosta 67,99 jääden siitä vain 11 senttiä.
Kosonen avasi kilpailun rennosti tuloksella 66,49. Paras tulos 67,88 syntyi viidellä kierroksella ja kuudennella vielä yli 66 metriä.
– Olin tyytyväinen kaikin puolin kisaan siihen verrattuna kuinka kuuma keli oli, toki täytyy pystyä kisaamaan missä tahansa olosuhteissa. Sarjakin oli hyvä, iloitsi Silja Kosonen.
– Seuraavan kerran heitän moukaria Jyväskylässä ensi viikolla, mutta torstaina Naantalin pm-kilpailussa ohjelmassa ovat vaihteeksi kuula ja kiekko.
Silja Kosonen oli kilpailussa toisena, sillä Somerolla naisten Suomen ennätyksen 71,93 heittänyt Krista Tervo heitti myös uransa toiseksi parhaan kaaren 71,35. Seuraaviksi sijoittuneet Kiira Väänänen ja Suvi Koskinen heittivät vajaat 64 metriä.
Miesten kilpailussa Henri Liipola oli kolmantena jääden nyt ensimmäisen kerran tänä kesänä alle 73 metrin. Tulos 72,71 toi kolmannen sijan. Aaron Kangas oli kilpailun voittaja uransa toiseksi parhaalla kaarella 76,41 (paras 77,09 Somerolla) ja Aleksi Jaakkola toisena uudella ennätyksellään 74,46.