Somerolaista juhannusperinnettä

0

Aurinko paistaa, helle hellii – on kesän suuren juhlan aika.
Koronakurimus on maassamme hieman hellittänyt ja perheenjäsentä kohdanneen vakavan sairauden oireetkin ovat helpottaneet. On aika levähtää, on aika nauttia keskikesän juhlasta – saunoa, uida, kuunnella kuistilla satakielen laulua.
Somerolaiset juhannusperinteet tarjosivat kuitenkin tänäkin vuonna ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia tunkkaisten luontoelämysten sijaan modernista äänimaisemasta. Teknon, räpin ja muun vastaavan radiosoitannan äänet välitettiin tauottomana virtana niin oman kuin naapurikylänkin väelle, kaikille Rautelanjärven rantamaisemissa juhannusta viettäville. Huomaavaisesti varmistetiin se, ettei yöaikanakaan juhannuksen viettäjiä jätetty ilman tätä musiikkitarjontaa.
Laaja konserttiyleisö lämpimästi kiittää Rautelanjärven rannalla sijaitsevan huvilan väkeä siitä, että tänäkään vuonna emme jääneet vaille tarjoamaanne musiikkia. Juhannushan ei ole hiljaisuutta eikä nukkumista varten. Ainakin järven ranta-asukkailla oli ainutlaatuinen mahdollisuus nauttia somerolaisten nuorten järjestämästä yöttömän yön konsertista vuorokaudesta toiseen. Volyymit oli huomaavaisesti säädetty niin, että konsertin seuraaminen onnistui jopa oman asumuksen sisätiloissa.

Kiitolliset Kimalan Rantatieltä